Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.11.2019 | Af: Michael Frederiksen

Bluesfestival vokser - varer fire dage i 2020

Kenny Wayne Shepherd stod øverst på plakaten i år. Foto: Edwin Birkhoff
"Tusind tak for en forrygende fantastisk festival, hvor det for mig er umuligt at beskrive et højdepunkt, da de stod i kø. At vi så som fløden på den lækre kage søndag eftermiddag blev forkælet med en superb intimkoncert med Nick Moss Band på Freddy’s og derefter fik en skøn afslutning i GospelHeaven i Frederikshavn Kirke gjorde weekenden uforglemmelig."

 

Sådan skriver Maja Birgitta Burholt på Facebook. Hun er en af mange glade bluesfans, som tilbragte weekenden i Frederikshavn, hvor arrangør Peter Astrup for 14. år i træk afviklede bluesfestival.

- Hele weekenden måtte jeg knibe mig i armen. Tænk, at dette kan lade sig gøre i Frederikshavn, smiler Peter Astrup dagen derpå.

Selv om der var et par hundrede færre deltagere i år sammenlignet med sidste år, er der ingen tvivl om, at Blues Heaven fortsætter i Frederikshavn. Og festivalen vokser fra to til fire dage.

- Ja, næste år kører vi løs fra torsdag 5. til søndag 8. november, og jeg er sikker på, vi kan sælge de første 1000 billetter uden at afsløre en eneste kunstner, smiler Peter Astrup.

Officielt varede Blues Heaven "kun" to dage i år, men faktisk var der allerede i år blues-, soul- og gospel-oplevelser fire dage i Frederikshavn. Freddy's Bar tyvstartede torsdag og programsatte impulsivt en ekstra koncert søndag. Også fredag og lørdag var der masser af blues på Freddy's.

Søndag eftermiddag var der ifølge Peter Astrup fuldt hus i Frederikshavn Kirke, og de måtte flere gange op at stå i begejstring. Peter Astrup lover allerede en gentagelse i 2020, og her får IDMC Gospel Soul Choir fra London mere tid og plads.

Der var både fredag og lørdag 1200-1300 publikummer fra 15 forskellige lande i Arena Nord. Det er færre end i 2019, men musikbudgettet var også en del lavere i år.

- Sidste år havde vi jo besøg af Buddy Guy. Han koster mere end mit hus hjemme i Pandrup, griner Peter Astrup.

Han havde selv fornøjelsen af at hilse på koncertgæster fra blandt andet Kenya og USA, ligesom en ung italiensk kvinde havde taget turen alene fra Milano.

Billetsalget til Blues Heaven 2020 åbner på søndag 10. november. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Edwin Birkhoff

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close