Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.10.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Borgmester: Søværnet hører hjemme i Fr.havn

Et enigt byråd i Frederikshavn Kommune står, på baggrund af regeringens udspil til et nyt forsvarsforlig, som blev offentliggjort i dag, bag beslutningen om at invitere Forsvarsudvalget til Frederikshavn hurtigst muligt. Byrådet vil vise politikerne, at der i Frederikshavn Kommune findes for to milliarder kroner moderniserede forsvarsfaciliteter.

 

- Frederikshavn Kommune har en lang tradition som flådeby, og vores samarbejde med Forsvaret skaber synergi i hele kommunen. Derfor vil vi, som folkevalgte politikere og som skatteborgere have forligskredsens opmærksomhed på, at Staten over de seneste år har brugt to milliarder på at renovere og modernisere de forsvarsmatrikler, som ligger her i kommunen. De skal også prioriteres anvendt i det kommende forlig. Samtlige partier i Byrådet har derfor besluttet at rette henvendelse til Forsvarsministeren, til Forsvarsudvalget og til de lokalt valgte folketingspolitikere for at komme i dialog om og få indflydelse på Søværnets fortsatte tilstedeværelse her i kommunen, siger borgmester Birgit S. Hansen i en pressemeddelelse.

I Frederikshavn Kommune er placeringen af Flådestationen og de øvrige forsvarsfaciliteter fremtidssikret i et maritimt vækstcentrum, der både arbejder for og lykkes med at rekruttere og fastholde arbejdskraft. Regeringen påpeger i udspillet, at den ønsker regional balance, så få flytninger som muligt og faglig samhørighed. Frederikshavn Kommune vil med sin henvendelse være en konstruktiv medspiller for, at ønskerne opfyldes.

- Der er 2.000 ansatte i Forsvaret her i Frederikshavn Kommune. Den ressourceeffektivitet og samhørighed, som der lægges op til, ligger i vores DNA. Forligskredsen skal ikke være i tvivl om, at vi er er Danmarks maritime hovedstad, og det er på vegne af alle partier i Frederikshavn Kommune, at vi sender opfordringen til at besøge os, så synergien til det øvrige lokalsamfund og erhvervsliv tydeliggøres, siger Birgit S. Hansen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close