Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.12.2016 | Af: Kanal Frederikshavn

Brian Høj koordinator for nye Talentsportsklasser

Brian Høj tilknyttes klasserne 15 timer om ugen.
Brian Høj, indehaver af CrossFit Frederikshavn, skal fremover også være koordinator for de nye Talentsportsklasser i Frederikshavn Kommune, som fra næste skoleår bliver et tilbud for elever fra 7.-9. klasse i Frydenstrand Skoleafdeling. 

 

Talenterne og tilbud om talentsportsklasser udgør en styrke for lokalsamfundet og understøtter Frederikshavn Kommunes ønske om at tiltrække unge og børnefamilier til bosætning. Derfor skal skoleelever i folkeskolens ældste klasser nu have mulighed for at dyrke eliteidræt i nærområdet.

Frederikshavn Kommune har et stærkt idræts-og foreningsliv, og rigtig mange unge dyrker idræt på et højt niveau. Disse unge ønsker Frederikshavn Kommune at give de rette rammer til at dyrke sport på elite niveau i folkeskoleregi.

- Vi forestiller os, at alle de elever, der i forvejen efter aftale har lov til at bruge skoletid på at dyrke sport på et professionelt plan, kunne have både stor gavn af og stor effekt af at gå i skole i en særlig Talentsportsklasse. Vi opretter klasserne, fordi vi gerne vil understøtte talenternes udvikling og den mulighed findes i folkeskolereformen, siger Christina Lykke Eriksen (SF), formand for Børne- og Ungdomsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune samarbejder med sportsklubberne om udvikling af træningsprogrammer og faciliteter. Det gælder både for individuelle sportsudøvere og holdsport.

- Vi ønsker at involvere foreninger og sportsklubber, fordi de har gavn af tiltaget, og fordi de jo er helt tæt på de unge og deres talent. I samarbejde med foreningerne vil vi også kunne lokalisere andre sportsgrene, som kunne blive aktuelle for Talentsportsklasserne. Forudsætningen for succes vil uden tvivl være, at vi har foreninger, klubber og ildsjæle med på råd, siger Mogens Brag (V), formand, Kultur-og Fritidsudvalget, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune har ansat en sportskoordinator, der får det daglige ansvar for den sportslige del af talentsportsklasserne. Den nye sportskoordinator er Brian Høj, der er uddannet i idræt og som tidligere har været blandt andet talentchef i Halden Håndboldklub i Norge. Brian Høj kender lokalområdet gennem sit arbejde i CrossFit i Frederikshavn. Sportskoordinatoren er tilknyttet klasserne 15 timer om ugen.

Eleverne udvælges på baggrund af en samtale med skolen og sportskoordinatoren, udtalelser fra deres sportsklubber og en optagelsesdag, hvor elevernes sportslige formående vurderes af eksterne trænere/personer. Til sammen danner denne viden baggrund for elevens optagelse i en Talentsportsklasse.

- Frederikshavn Kommune vil gerne tage ansvar for de unge mennesker, vi har. Og det mener vi, at vi kan gøre ved både at tilbyde dem en god uddannelse og mulighed for at dyrke deres sport, hvad enten det er individuelt eller på et hold. Det er vigtigt at skabe et stimulerende undervisningsmiljø for unge med fokus på talentudvikling, også for at gøre det mere attraktivt at være bosiddende i kommunen, siger Anders Brandt Sørensen (S), formand, Plan- og Miljøudvalget, Frederikshavn Kommune.

Alle interesserede inviteres til informationsmøde om talentsportsklasserne. Det foregår mandag 9. januar fra kl. 17-18 på Frydenstrand Skoleafdeling i Frederikshavn. Mødet er for unge sportsudøvere og deres forældre, som fra næste skoleår skal gå i 7., 8. eller 9. klasse. Der vil blandt andet blive orienteret om skoledagens opbygning, træning og optagelse.

Det er muligt at tilmelde sig mødet på mail til: JEOR@frederikshavn.dk indtil 5. januar 2017.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close