Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.09.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Buchhave om DF-'sejr': Lånte eller kunstige fjer

Henrik Buchhave: - Personligt vil jeg kæmpe for at få flertal for at flytte hele nerorehabiliteringen til Frederikshavn.
Regionsrådsmedlem Henrik Buchhave (V) har skrevet dette indlæg: DF har, i skikkelse af Erik Høeg Sørensen, et indlæg i medierne, hvor de forsøger at tage æren blandt andet for en nedstemning af lukning af Skagen Gigt og Rygcenter.

 

Sandheden er, at det samlede regionsråd, som vanligt, har bedt administrationen om at komme med forslag til besparelser forud for årets budgetforhandlinger. Og helt som det skal være, forholder administrationen sig ikke politisk til noget, og der er ingen hellige køer eller andet, som de ikke rører ved. Ganske som det skal være. Det er trods alt de valgte politikeres opgave at prioritere.

Forud for de to foregående dages budgetkonference havde forretningsudvalget sparekataloget på dagsordenen. Her blev der ganske rigtigt pillet nogle ting ud, som forretningsudvalget på forhånd opfattede som uspiselige for os politikere. Det er der i og for sig heller ikke noget nyt i. Forslagene står stadig i kataloget, så alle medlemmerne af regionsrådet har mulighed for at forholde sig til dem.

Så når DF forsøger at tage æren for ikke at lukke Skagen Gigt og Rygcenter, fjernelse af musikterapien, Hobro og Farsø Skadeklinik og Pårørendecenter i psykiatrien, så er det en sandhed med kraftige modifikationer. Den ære tilfalder hele forretningsudvalget.

De sidste to dage har nu klædt hele regionsrådet på til at tage fat på de reelle budgetforhandlinger, som begynder 30. september. I disse forhandlinger vil vi også i Venstre arbejde for at sikre både de "varme" hænder og i særdeleshed børne- og ungepsykiatrien. Akutbilen i Skagen og Hals er også noget, som vi ikke ønsker at spare på.

Personligt vil jeg kæmpe for at få flertal for at flytte hele nerorehabiliteringen til Frederikshavn.

Venstre vil som vanligt gå konstruktivt til opgaven og påvise, hvor pengene skal findes, når der er forslag om besparelser, vi ikke kan gå ind for.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close