Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
13.04.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Bulgarske tilstande på Jens Gaardbos skole

Omkring 225 tilhørere i Sæby fik sig en meget fornøjelig aften med en sjov og særdeles professionel Jens Gaardbo. Foto: Bo Baake
Med udgangspunkt i overskriften "Væk fra Vendsyssel - og tilbage igen" og med udgangspunkt i sig selv serverede journalist og studievært Jens Gaardbo i Manegen i Sæby torsdag aften en munter beretning om, hvordan han aldrig rigtigt er flyttet fra sin fødeby Frederikshavn, selv om han i dag er bosat i Gentofte.

 

Han tog fat helt tilbage i skolegangen på Ørnevejens Skole, hvis toiletforhold han beskrev som en af de sidste skoler, der tilbød eleverne bulgarske tilstande, og til skoleudflugten til Tolne Skov. "Hejsa, hejsa, hov hov hov – nu skal vi i Tolne Skov." Han fortalte om sit vedvarende medlemskab af Bangsbostrand Byorkester.

Han fandt, at nordjyderne – og nok især vendelboerne – besidder både en stolthed og en trodsighed. "Vi nordjyder kan stampe lidt i jorden og sige: "Ikke her hos os!" Men vi besidder også det lune og overlevelsesevnen.

Sæby kan noget og har blandt andet en havn, der vil noget. På østkysten er det en tradition at hive sig selv op med hårrødderne. Det så man i Frederikshavn, da værftet lukkede.

Hjørring blev drillet lidt. Som Jens Gaardbo sagde: "Der er to motorveje i Vendsyssel. Den ene er til hurtigt at komme til Frederikshavn. Den anden til hurtigt at komme ud af Hjørring." Frederikshavn har altid interesseret Jens Gaardbo, men byen er ranglet, hvorimod Sæby er køn.

Han kom også ind på, at der gennem årene er sket en eksplosion inden for kommunikation, hvor Facebook er blevet det nye forsamlingshus. "I hele den kakafoniske støj opstår det såkaldt post-faktuelle samfund og virkelighed, hvor folk fravælger de sandheder, man ikke kan lide."

Der blev talt om Gaardbos tid hos DR og TV2. Det var fornøjeligt at høre anekdoter om hans møder med Ulla Terkelsen, Jørgen Schleimann, Karen Thisted, Niels Hausgaard og Allan Olsen. Han fandt i øvrigt, at TV2 på få år forvandlede sig fra en købmandsbutik til at blive en mediekoncern, hvor man får fire nyheder ind hvert sekund.

Hvordan kan man markedsføre Frederikshavn Kommune? Der skal positive historier til. Frederikshavn og Gentofte kommuner har cirka samme indbyggertal, men hvem har mon bestemt, at Frederikshavn har ét gymnasium, mens der findes seks af slagsen i Gentofte?

I den efterfølgende spørgerunde forklarede Jens Gaardbo, at så længe man bliver ved at have lavtlønsarbejde i Frederikshavn-området, er det yderst vanskeligt at argumentere udtrykket "Udkantsdanmark" væk.

En anden tilhører prikkede til Jens Gaardbo og opfordrede ham til at droppe et udtryk som "skrot-by" om Frederikshavn, som han sagde i sit foredrag. Det gavner ikke en positiv udvikling.

Omkring 225 tilhørere fik sig en meget fornøjelig aften med en sjov og særdeles professionel "Mr. News". Foredraget var arrangeret af FOF Vendsyssel, Hjerteforeningen Sæby og Sæby Bibliotek.

I forbindelse med foredraget havde arrangørerne allieret sig med Zenas-Pedersholt, der før foredraget og i pausen diskede op med smagsprøver på blandt andet økologiske safter, marmelader og pølser.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Bo Baake

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close