Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.06.2017 | Af: Lasse Burholt

Burholt: - Det er for nemt bare at skrige højest

Byrådskandidat Lasse Burholt (V) har skrevet dette indlæg: Mange af de beslutninger, som har størst indflydelse på vores hverdag, tages af det polititiske apparat ude i kommunerne - men det til trods viser det sig, at rigtig mange faktisk ikke ved, at vi til efteråret igen skal sammensætte det kommende byråd for de næste fire år. 

 

Formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm kalder det "trist", at en ny undersøgelse fra KL's nyhedsbrev viser, at flere end fire ud af 10 danskere end ikke ved, at der er kommunalvalg 21. november.

Kommunalvalget er netop der, hvor vi borgere - her i Frederikshavn Kommune - faktisk har allermest indflydelse på, hvad der fremover skal ske på skolerne, i ældreplejen og en lang række andre områder, der omhandler de nære ting, eller det vi kalder kernevelfærden

Når de mange valgplakater hænger i lygtepælene til efteråret, er det ganske givet, at den manglende opmærksomhed - som KL peger på - alligevel ikke er så fraværende endda. Derimod er valgdeltagelsen bekymrende lille - faktisk er det kun syv ud af 10, der stemmer til kommunalvalget - og alligevel kan de helt nære og særdeles lokale ting få diverse kommentarspor på de sociale medier til at sprænge i luften - hvor det typisk ikke skorter på grimme tillægsord om eksempelvis de lokalvalgte.

Set udfra et adfærdsperspektiv er det jo også nemmere at forholde sig til, hvorvidt man er til høj musik i Skagen eller ej - og alt andet end lige også langt nemmere at indtage en holdning til en overskrift om besparelser på handicapområdet - end det er at forholde sig til, hvorfor det koster rigtig mange penge at holde en butik, som Frederikshavn Kommune igang.

Førstegangsvælgerne og den i øvrigt yngre generation af potentielle vælgere har givetvis for lidt indsigt i, hvor stor betydning kommunalvalgene rent faktisk har - omvendt kan man sige, at betydningen først begynder at tage form, når man bliver en større del af det nære; når man får børn, når ens egne forældre rammer behovet for ældrepleje eller når man af forskellige årsager er i kontakt med enten sociale myndigheder eller sundhedsvæsenet.

Med andre ord, så er det vel på alle områder vores pligt som forældre, bedsteforældre eller rollemodeller at give de yngre generationer mere indsigt i, hvor stor betydning et kommunalvalg rent faktisk kan have - ikke bare her og nu - men også for den dag de "vender hjem" til Frederikshavn, Skagen, Sæby efter fjumreår, læreår og uddannelser i de store byer - langt fra det helt nære.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close