Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.08.2018 | Af: Christina Lykke

Christina Lykke deler forældrenes bekymring

Christina Lykke: - Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at prioritere de kommunale midler i retning af vores børn og unge.
Byrådsmedlem Christina Lykke (SF) har skrevet dette indlæg: Netop hjemkommet fra ferie læser jeg borgergruppen "Birgits Børns" skarpe indlæg om nedskæringerne på pasningsområdet.

 

Jeg deler forældrenes bekymring for de gentagne nedskæringer på B&U-området.

Grundet en dårlig økonomi har vi i flere år skåret på alle kære opgaver i kommunen. Og i SF er vi enige om, at børneområdet ikke kan holde til flere nedskæringer. Derfor vil SF’s ene mandat i byrådet gøre, hvad vi kan for at prioritere de kommunale midler i retning af vores børn og unge.

Det kan blive op ad bakke. Dels har socialdemokraterne absolut flertal i byrådet, og partiet bestemmer i sidste ende alt. I SF håber vi meget på, at vi kan blive enige om et fornuftigt budget, der ikke kun består af økonomiske hensyn, men også hensynet til borgerne.

Endvidere har vælgerne sammensat et folketing, der hellere vil have skattelettelser end forbedre den kommunale velfærd. De årlige kommuneaftaler mellem regeringen og KL sætter rammerne for den velfærd, kommunerne kan tilbyde blandt andet børnene.

Jeg håber inderligt, at de forældre, der nu helt berettiget protesterer mod serviceniveauet på pasnings- og skoleområdet, også tager konsekvensen af det, når de om kort tid skal til FT-valgurnerne.

Vi vil fra SF’s side gøre, hvad vi kan for at tilgodese børne- og ungeområdet i forbindelse med budget 19-forhandlingerne.

I indlægget er der en henvisning til Familieafdelingens problemer med at overholde budgetterne. Jeg vil gerne slå fast, at Familieafdelingen blandt andet varetager de mest udsatte børns interesser.

Vi kan efter SF’s opfattelse ikke gå på kompromis med en underretning, som påpeger, at et barns trivsel og udvikling er truet. På den måde er Familieafdelingens budget svært at styre, fordi der kan komme behov, som ikke kan udsættes.

Derfor vil jeg være ked af, hvis pasnings- og skoleområdet skal spilles ud mod Familieafdelingen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close