Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.02.2022 | Af: SPONSORERET INDHOLD

CNC-bearbejdning: Alt kan næsten lade sig gøre

Er du ikke fagmand, er det ikke sikkert, at du ved, hvad CNC-bearbejdning er. Til trods for, at du ikke ved, hvad det er, er der faktisk en god chance for, at du hver dag støder på noget, der er kommet til verden som følge af netop CNC-bearbejdning.

 

Artiklen er sponsoreret af Rsip.com

CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control, og dækker over arbejdet med computerstyrede maskiner til bearbejdning, fræsning mv. Det vil sige, at det er en computer, der bliver programmeret til at udføre et meget specifikt og præcist stykke arbejde.

Bruges ofte af maskinindustrien
CNC-bearbejdning er noget, der bliver brugt i et hav af industrier. Det er dog især i maskinindustrien, at det bliver brugt. Her bliver det nemlig brugt til både bearbejdning, men faktisk også til produktion af en lang række kritiske komponenter i plast.

Grunden til, at disse komponenter bliver lavet via CNC er, at det er vitalt, at der ikke sker fejl på. Da det er komponenter, der ofte skal bruges til store og dyre maskiner, er det vigtigt, at det hele fungerer, som det skal, da der ellers kan opstå meget bekostelige fejl.

Computerstyringen giver mange muligheder
I og med, at det hele er styret af en computer, som man kan programmere, er der et hav af muligheder med CNC. Faktisk er det muligt at skabe stort set alt i plast, hvis blot man har evnerne til at programmere computeren til at gøre, hvad man vil have den til.

Af denne grund er det også en teknik, der bliver anvendt i et stort antal af de største virksomheder i verden, der på en eller anden vis har noget med produktion at gøre. Det betyder også, at CNC-bearbejdning faktisk bliver anvendt til mange flere ting, end de fleste er klar over.

Ikke noget man kan gøre selv
Arbejdet med CNC-bearbejdning og -fræsning er ikke let. Derfor er det heller ikke noget, man blot kan kaste sig ud i på egen hånd. Skal man have lavet en komponent eller en del i plast ved hjælp af denne teknik, er det vigtigt, at det bliver overladt til en specialist.

Hertil kræver det naturligvis også helt særlige maskiner, der ikke just er hvermandseje. Af denne grund er der også en stor del af de virksomheder, der faktisk gør brug af CNC-bearbejdning, der ikke står for det selv, men derimod udliciterer det til en underleverandør.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close