Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.02.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

DASU: Kommunen skal redde Ørnedalsbanen

DASU-formand Henrik Møller: - Det kan i sidste ende være, at man skal gribe til et voldsomt redskab som ekspropriation. Foto: Hans Christian Lauritzen, TV2 Nord
Hvis Ørnedalsbanen skal reddes, er Frederikshavn Kommune nødt til at træde til. Det mener formanden for Dansk Automobil Sports Union (DASU), Henrik Møller. 

 

Han deltog i aftes i et stort møde i Sæby om Ørnedalsbanens fremtid. Her opfordrede han politikerne i Frederikshavn Kommune til at handle, hvis banen skal bevares.

- Jeg vil opfordre kommunen til at hjælpe os alt, det de kan, for banen er vigtig for os. Det er også vigtigt for klubben, og det er en af de mere driftige klubber, som vi har. Det kan i sidste ende være, at man skal gribe til et voldsomt redskab som ekspropriation, siger Henrik Møller til TV2 Nord.

Frederikshavn Kommune ønsker at bevare Ørnedalsbanen og motorsporten i kommunen, men borgmesteren afviser, at kommunen på nuværende tidspunkt vil gribe til ekspropriering.

- Jeg håber, at der åbner sig en mulighed, og det er også sådan, at før man indleder en ekspropriering, så skal alle muligheder være udtømt, og der er vi ikke endnu, udtaler borgmester Birgit S. Hansen til TV2 Nord.

Godt 200 mennesker deltog i møde om Ørnedalsbanens fremtid. Heriblandt flere politikere fra Frederikshavn Kommune. Motorsportsklubberne i Frederikshavn har i et par år ledt efter en placering til en motorbane i Vendsyssel. 24 forskellige steder har været undersøgt, og i to tilfælde var slutsedlen også skrevet under. Alligevel har anstrengelserne været forgæves.

Siden 1955 har der været kørt motorløb på Ørnedalsbanen. Området er ejet af Sæbygård Avlsgaard, som i 2016 opsagde aftalen med motorsportsklubberne i Ørnedalen, da selskabet ønsker at benytte området til andet formål end motorbane.

- Jeg oplever kolossal støtte og kærlighed til Ørnedalsbanen, og det gør ondt ind i hjertet at høre, hvor meget banen betyder for området, og at ejeren har opsagt lejemålet. Det er og bliver beklageligt, siger borgmester Birgit S. Hansen.

Både Erhvervshus Nord, Sæby Handelsstandsforening og Turisthus Nord ønsker at bevare banen.

- Sidste år holdt klubberne tre danmarksmesterskaber på banen, og der kommer også kørere og tilskuere fra Sverige og Norge, så banen er vældig vigtig for os, siger DASU-formand Henrik Møller.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Hans Christian Lauritzen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close