Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.07.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

David Nielsen modtog i dag 'Årets Guld Harald'

David Nielsen modtog prisen i forbindelse med åbningen af Cup No. 1.
Det var en glad, stolt og bevæget David Nielsen - nuværende superligatræner i AGF - der mandag aften som den første nogensinde modtog fodboldprisen "Årets Guld Harald" i Frederikshavn.

 

Siden Guld Haralds død 11. august 2015 (73 år) er han blevet hædret i sin fødeby Frederikshavn. Først i oktober 2016 med navngivningen af Harald Nielsens Plads foran Arena Nord i Frederikshavn, og 9. juli 2018 blev der rejst en to meter høj statue i bronze af Harald Nielsen på pladsen. Statuen er lavet af kunstneren Christian Svendsen fra Ålbæk.

Fortsættelsen af hædringen kulminerede i dag med den første kåring af "Årets Guld Harald" - en fodboldpris, som gives til en person, hold eller klub med relation til Nordjylland, som gerne må have haft et internationalt perspektiv.

Prismodtageren fik en kontakt belønning på 25.000 kroner skænket at Spar Nord Fonden og en miniudgave af statuen i bronze til en værdi af ligeledes 25.000 kroner skænket af Rudi og Harald Nielsen Holding.

Prisen blev uddelt i forbindelse med åbningen af den store internationale fodboldturnering Cup No. 1 i Frederikshavn, hvor alle deltagerne i forbindelse med indmarchen gik forbi den flotte statue af Harald Nielsen.

David Nielsen er opvokset i Skagen og spillede fire år som ungdomsspiller i FfI, inden han som 17-årig skrev professionel kontrakt med OB.

- Jeg har jo tilbragt hele min ungdom her og kørt vejen fra Skagen til Frederikshavn og trænet på banerne her, så det er fantastisk at være her og modtage den her pris et sted, som betyder utroligt meget for mig. Jeg står her med ærefrygt. Harald Nielsen var en fantastisk spiller og gik foran på mange områder i forhold til dansk fodbold - også efter hans karriere, siger David Nielsen til TV2 Nord.

Efter OB har David Nielsen spillet fire år i FC København (108 kampe og 36 mål). Han nåede også at spille for de engelske klubber Grimsby, Wimbledon og Norwich City for efterfølgende at vende retur til Danmark i 2003, hvor han skrev kontrakt med AaB, for hvem han nåede at spille 40 ligakampe og score 17 mål. Han sluttede sin aktive karriere i norske Brann i 2010.

Derefter startede en trænerkarriere først som assistenttræner i Norge og efterfølgende cheftræner for ligaklubben Strømgodset 2014-2015. I 2015 vendte han igen mod Danmark og blev cheftræner for Lyngby BK, som han først førte op i ligaen og året efter fik Lyngby bronzemedalje med David Nielsen som træner.

I 2017 blev skagoben hentet til AGF efter fyringen af Glenn Riddersholm, og i sidste sæson opnåede AGF vel en af de bedste sæsoner i mange år - stadig med David Nielsen som cheftræner. Når den nye sæson går i gang i denne uge, bliver det David Nielsens tredje sæson i cheftrænerstolen i AGF.

Harald Nielsen spillede alle sine ungdomsår i Frederikshavn, og i 1959 var han som kun 17-årig med til at føre Frederikshavn op i den bedste liga – 1. division. Samme år debuterede Harald Nielsen på det danske landshold – stadig kun 17 år - og den dag i dag stadig den yngste debutant på et dansk fodboldlandshold.

I 1960 deltog det danske landshold i OL i Rom med Harald Nielsen som den store spiller, og Harald proklamerede inden OL, at holdet gik efter OL-guld – deraf tilnavnet Guld Harald. Danmark fik OL sølvmedalje med Harald Nielsen som topscorer med seks mål. Harald Nielsen opnåede kun at spille 14 landskampe og scorede 15 mål, da man ikke kunne spille på landsholdet, når man var professionel.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Arena Nord

FOTO: Arena Nord

FOTO: Arena Nord

FOTO: Arena Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close