Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.03.2017 | Af: Johan Rasmussen

De Fem Nye bød på pop, ballader, funk og jazz

Den kommende udgave af SPOT festival i Aarhus har mange interessante navne på plakaten. Ulrikke er én af dem. Hun spillede i fredags i Maskinhallen i Frederikshavn.

 

Maskinhallen havde besøg af både Ulrikke og Mads Houe & The Quavers til tredje koncert af forårets De Fem Nye.

Ulrikke indtager som den første kunstner scenen - desværre med et noget fattigt fremmøde. Det er dog ikke noget, som holder hende tilbage. Da hun først står ensom på scenen og omringet af intet andet end instrumenter, fremfører Ulrikke sine første sange rent akustisk.

Senere træder hendes backup-musikere, Bjarke og Frederik, til og trækker med guitar og trommer de akustiske toner længere over mod mere klassiske popnumre. Langsomt og sikkert, mens Ulrikke spiller, stimler det fremmødte publikum sammen om caféborderene foran scenen. Med sit akkompagnement får Ulrikke lov at brede sine musikalske talenter ud med både popnumre, men også de mere følelsesladede ballader.

Som solist har hun optrådt i Frederikshavn før, men flere koncertminder står klarere for hende, blandt andet som opvarmning på Dunés danmarksturné, koncert på SPOT festival eller som repræsentant for SPOT til Aarhus festuge. Ud over før nævnte kan Ulrikke bryste sig af at have spillet på blandt andet Rust i København og Skråen i Aalborg.

Aftenens anden kunster består i sin mangfoldighed af ikke mindre end otte mand, der alle spiller forskellige instrumenter. Mads Houe & The Quavers hedder det skandinavisk inspirerede jazz og funk band, der hører hjemme i Aalborg. Bandets omdrejningspunkt, Mads Houe, står for sangskriveriet og sad efter koncerten da også og solgte CD´er med bandets album ”Mass Quave”. Mens kontrabassen, saxofonen og klaveret spiller, bliver ens tanker ledt i retning af nordisk jazz alla Jan Johanson, men fordi både alt- og tenorsaxofonerne får frit spil, bliver tanker i lige så høj grad også ledt imod New Orleans og jazz i den klassiske forstand.

Og netop det åbenbare miks af forskellige genrer og inspirationskilder lægger ifølge Mads Houe ikke umiddelbart op til bred folkelig opbakning. Men orkesteret lader vente på sig og ser, hvad fremtiden bringer af mulige koncerter og spillejobs.

Både Ulrikke og Mads Houe & The Quavers er at finde på YouTube og sidstnævnte har som før nævnt allerede en plade på gaden. Næste gang Maskinhallen åbner dørene for De Fem Nye er 7. april, hvor Phaun og Quick Quick Obey gæster Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Johan Rasmussen

FOTO: Johan Rasmussen

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close