Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Den primære flådestation ligger i Frederikshavn

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er ikke i tvivl: - For mig står det således helt klart, at den primære flådestation for Forsvaret er beliggende i Frederikshavn og vil altid være det i fremtiden.
Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har skrevet dette indlæg: I Frederikshavn er et af forsvarets helt store guldæg beliggende, nemlig flådestationen.


 

Vi oplever i disse år et forandret sikkerhedspolitisk trusselsbillede, der er meget kompleks, og hvor vi desværre igen er nødt til at orientere os imod øst. I den forbindelse er det helt afgørende at have en velfungerende flådestation i Frederikshavn.

Tilpasning af den militære struktur er altid på tegnebrættet, når der forhandles forsvarsforlig, og ind i mellem har flådestationens fremtidige kapacitet da også været til diskussion. Godt bakket op af de militærfaglige anbefalinger har vi nordjyske politikere på tværs af politiske skel dog gjort vores for at sikre flådestationen. Især min politiske modstander Bjarne Lausten og jeg har selv har igennem tiden haft vores fokus på at sikre de massive investeringer, der er nødvendige for at have en moderne flådestation i Frederikshavn.

Et ændret trusselsbillede og flere investeringer i Forsvaret kommer også Nordjylland og Frederikshavn til gode. Den ændrede sikkerhedspolitiske situation nødvendiggør, at Forsvaret også i højere grad koncentrerer sig om sø-militære opgaver med særligt fokus på farvandene omkring Danmark, herunder overvågning, suverænitetshævdelse og myndighedsopgaver af permanent karakter i det danske nærområde.

Derfor blev søværnets yngste eskadre – 3. Eskadre – oprettet i år og det var selvfølgelig flådestationen i Frederikshavn, som fik den vigtige opgave at varetage ledelsen af den. I det nyeste forsvarsforlig blev det også besluttet at flytte søopmålingen fra København til Frederikshavn.

For mig står det således helt klart, at den primære flådestation for Forsvaret er beliggende i Frederikshavn og vil altid være det i fremtiden - det er i hvert fald hvad jeg som Venstremand arbejder for.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Michael Pennerup

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close