Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Der skal to underskrifter til, før boligen er solgt

- Det er en kæmpe skuffelse, når man som mægler må vende tilbage og fortælle, at boligen er solgt til anden side, fortæller Gitte Ravn fra EDC Frederikshavn.
Mere end hver anden boligsøgende i Region Nordjylland har oplevet, at den bolig, de var interesserede i at købe, blev solgt for næsen af dem.

 

En ny undersøgelse blandt 1107 boligkøbere i EDC’s køberkartotek viser, at hele 54 procent i Region Nordjylland har stået i den situation i deres aktuelle boligsøgning.

I de øvrige regioner er det også godt hver anden dansker, der har oplevet situationen, bortset fra Region Sjælland, hvor det er sket for næsten to ud af tre. Mange har endda været så tæt på handlens afslutning, at de har skrevet under på købsaftalen, men ender alligevel med at stå uden nøglerne til ønskeboligen.

- Det er et stort øjeblik og kulminationen på fremtidsplanerne, når køber skriver under på en købsaftale. Og så er det en kæmpe skuffelse, når man som mægler må vende tilbage og fortælle, at boligen er solgt til anden side, fortæller Gitte Ravn fra EDC Frederikshavn.

Skuffelsen opstår, fordi mange boligkøbere ikke er opmærksomme på, at der skal to underskrifter til, før boligen er solgt. En købsaftale er blot et tilbud til sælgeren af ejendommen, så længe det kun er køber, der har skrevet under. Derfor er der på dette tidspunkt stadig risiko for, at der kommer en anden køber og giver et bedre tilbud. Det kunne for eksempel være en højere pris, men det kan også være en anden overtagelsesdato, der passer bedre med sælgers ønsker.

Nogle købere har ligeledes den opfattelse, at det er ejendomsmægleren, der afgør, hvem der i sidste ende får boligen. Det er dog alene sælger, der afgør dette. Mægler er ifølge loven forpligtet til at forelægge alle relevante købstilbud for sælger, lige indtil sælger også selv har skrevet under.

- Vi oplever jævnligt, at en sælger tager imod et købstilbud med anden overtagelsesdato eller vilkår frem for det højeste bud, siger Gitte Ravn.

Nogle sælgere vælger også at lade boligen gå i budrunde. Her får alle interesserede købere mulighed for at aflevere deres bud i en lukket kuvert, som først åbnes på et givet tidspunkt. Herefter har sælger mulighed for at vælge, hvem de vil sælge til – eller slet ikke at acceptere nogle af buddene. Vælger man en budrunde, gælder der et særligt regelsæt, hvor ejendomsmægleren blandt andet skal dokumentere alle de indkomne bud.

 

BillederTilføj billede


FOTO: EDC

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close