Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Det er ikke demokrati - det er diktatur

Frederikshavn Boligforenings direktør, Kim Madsen, må trække sig fra Frederikshavn Forsynings bestyrelse, hvis det viser sig, at boligforeningen stemte ulovligt, da der i december var valg af to repræsentanter til Frederikshavn Forsynings bestyrelse. Det mener bestyrelsesformand Fie Mølholt, Frederikshavn Boligforening.

 

- Det er ikke demokrati. Det er diktatur. Det kan man ikke tillade sig, udtaler Børge Egebak til TV2 Nord.

Han fik 78 stemmer, da Frederikshavn Forsynings forbrugere i dagene 1.-10. december 2021 var inviteret til "Forbrugervalg". Her kæmpede syv kandidater om to pladser i bestyrelsen.

Børge Egebak blev ikke valgt ind. De sidste par timer inden valget sluttede, fik Kim Madsen pludselig 130 stemmer. Frederikshavn Boligforenings direktør havde kun 23 stemmer inden den imponerende slutspurt, men nu afslører podcasten Visbys Verden, at det var Frederikshavn Boligforening, som i sidste øjeblik afgav de 130 stemmer.

Kun to procent af forbrugerne i Frederikhavn Kommune stemte til valget, men på Højlundsvej i Østervrå var stemmeprocenten 100. TV2 Nord har talt med flere beboere på vejen, som slet ikke har kendskab til valget. Alle 17 husstande stemte dog på Kim Madsen. Det var forretningsfører Claus Thomsen og medarbejdere på Frederikshavn Boligforenings kontor i Sæby, der ifølge Visbys Verden stemte for beboerne på Højlundsvej.

- Vi har ikke stjålet noget. Vi har gjort efter bedste viden, hvilke muligheder der er for os, udtaler Claus Thomsen til TV2 Nord.

Han mener, at boligforeningen er i sin gode ret til at gøre det, som de har gjort - vel at mærke uden at spørge de pågældende beboere om lov.

Frederikshavn Boligforening har også stemt på beboernes vegne i afdelinger i Frederikshavn, Sæby og Hørby.

Børge Egebak mener, at Kim Madsen bør trække sig fra bestyrelsen.

- Det er råddent, og jo mere vi hører, jo mere stinker det, siger Børge Egebak.

Fie Mølholt er formand for bestyrelsen i Frederikshavn Boligforening. Hun er allerede i fuld gang med at undersøge sagen til bunds. Bestyrelsen har bedt boligforeningens landsorganisation afklare, om Frederikshavn Boligforening har handlet ulovligt.

- Har vi lavet noget forkert, er det klart, at vi tager konsekvensen heraf. Er det forkert, at vi har brugt de målere, er det forkert, at Kim Madsen har fået de stemmer, og så må han trække sig, siger Fie Mølholt.

Christian Buhelt stillede også op til valget.

- Det virker som om, at demokratiet er sat ud af spil i denne sag. Os, der stillede op i god tro, føler, at vi er blevet ført bag lyset, siger Christian Buhelt.

Han er ikke i tvivl om, at han havde frasagt sig pladsen i bestyrelsen, hvis han havde været Kim Madsen med de oplysninger, som nu er kommet frem.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close