Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.07.2019 | Af: Michael Frederiksen

Det optimale, når det gælder kontorindretning

Godt 1800 planter er der blevet plads til i Kattegat Silos nye kontorhotel, Magasinet, på etage 1A. KontorBeplantningen i Frederikshavn vandt den spændende og utraditionelle opgave.

 

- Jeg tror faktisk, at det er første gang i min snart 30-årige karriere, at jeg har fået lov til at lave et projekt som det her, hvor arkitekt og bygherre fra start af har tænkt planter ind og virkelig prioriteret planter. Det er en fornøjelse. Der er simpelthen planter overalt. Lige meget hvor du ser hen, er der grønt for øjet, siger indehaver Lars Christensen, KontorBeplantningen.

Han har kunder i hele Danmark og er vant til, at planterne nærmest bliver glemt, når der bygges nyt. Først i sidste øjeblik skal der findes plads til lidt grønt, fordi det hele ser lidt bart og trist. Magasinet tænkte grønt fra første sekund, fordi arkitektstuderende Nicolai Qvist prioriterede planterne.

Nu håber Lars Christensen, at Magasinet kan blive et showroom, som inspirerer arkitekter, indretningsfolk og bygherrer.

- For det her er simpelhen det optimale, når man kigger på, hvad man kan tilbyde i 2019 inden for kontorindretning, mener Lars Christensen.

Især to store plantevægge er imponerende at se på. De er fuldautomatiske. Hver morgen kl. 7.15 - alle ugens syv dage - bliver plantevæggene vandet i ét minut. Vi bringer et særskilt indslag om de to plantevægge i morgen.

Planerne er forskellige og nøje udvalgte. Faktisk har Lars Christensen og projektleder Søren Riber været i Holland for personligt at vælge de helt rigtige planter til Magasinet.

- Det visuelle gør utroligt meget. Mennesker bliver glade, når de er i grønt selskab, men ud over det er det jo et rum, hvor man godt kan døje lidt med tør luft. Her har planterne den store fordel, at de optager CO2 og udleder frisk ilt. De giver derfor et bedre indmiljø, fortæller Lars Christensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close