Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.08.2017 | Af: Lars Oldager

DF'er ønsker mindre kommunal administration

Byrådsmedlem Lars Oldager (DF): - Jeg vil gerne afskaffe unødig dokumentation og tilbage til den tillidsbaserede tilgang til arbejdet.
Byrådsmedlem Lars Oldager (DF) har skrevet dette indlæg: Om ikke længe, nærmere bestemt 21. november 2017, er der kommunalvalg, og dermed bestemmes det, hvilke kandidater der skal i byrådet i perioden 2018-2022.

 

Jeg sidder i byrådet nu. Jeg er medlem af socialudvalget (alt med ældre og udfordrede borgere over 18 år) samt i Børne- og ungdomsudvalget (skoler og dagtilbud samt institutioner og udfordrede borgere under 18 år).

I vores dejlige kommune har vi de seneste fire år måttet spare, så det har gjort ondt mange steder og har kostet på kvaliteten. Jeg er ikke stolt over, at vi har sparet, for det er ikke nemt at få enderne til at nå sammen for personalet. Det har været nødvendigt at spare, for da byrådsperioden startede for små fire år siden, var kassen stort set tom, efter Venstre havde haft borgmesterstolen.

Nu ser tingene lysere ud for vores kommunes økonomi. Vi fire i Dansk Folkepartis byrådsgruppe har taget ansvar og deltaget i budget med største alvorlighed.

Vi har på landsplan kæmpet for, at Frederikshavns Kommune stadig får en del af puljen til vanskeligt stillede kommuner. Vi har slået et slag for, at Dansk Folkeparti på Christiansborg tager regeringens årlige 2% besparelse op til diskussion. Det har resulteret i, at det nu bliver det en del af finanslovsforhandlingerne i efteråret.

Dansk Folkeparti lægger op til, at de 2% fjernes. Det betyder, at vi ikke skal spare nær så meget, som vi har skulle gøre. Jeg vil samtidigt rette opmærksomheden på havnen i Frederikshavn. Når den er færdig, står vi til at få væsentligt flere arbejdspladser i kommunen igen. Så mange arbejdspladser, at jeg tror udviklingen i befolkningstallet vender, og vi igen begynder at vokse som byer og som kommune. I Skagen går det godt med deres resultat af udvidelsen, og med Masterplan Sæby løfter kommunens tre store byer sig flot.

På juni-mødet i Børne- og Ungdomsudvalget sagde jeg stop til flere besparelser på skole- og dagtilbudsområdet (skoler, vuggestuer, børnehaver og SFO/fritidsklub). Jeg sagde klart nej, da jeg efter flere dialogmøder med de involverede på området blev opmærksom på, at vi ikke kan spare mere. Vi skal fremadrettet kigge på at skabe mere kvalitet og tilføre midler til området igen, som vores børn og gode medarbejdere klart fortjener. Hvis jeg bliver valgt ind, vil jeg klart arbejde for i fremtiden, vi har sparet for meget på det område.

Vi skal kigge på kommunens organisation og sammenlægge centre, så administrationen bliver mindre, og bureaukratiet samtidigt mindskes. Jeg vil gerne afskaffe unødig dokumentation og tilbage til den tillidsbaserede tilgang til arbejdet. Det bliver osse et af mine fremtidige fokuspunkter, hvis jeg bliver valgt ind.

Der hersker ingen tvivl om, at valgkampen er skudt i gang. Venstre startede i mine øjne på BUU-mødet i juni, da de pludselig sagde, at de heller ikke vil spare mere. Venstre, som ellers altid vil holde budget, har måske ændret kurs i 2017?

Det bliver spændende at se, hvordan valgkampen kommer til at præge debatten. Det, der er vigtigt at huske på, er ikke indtrykket de sidste uger inden valget, men efter min mening, hvem der har varetaget borgerne og medarbejdernes interesser bedst i hele perioden.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close