Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Dommerklub mangler akut 20-25 nye dommere

Vendsyssel Fodbolddommerklub sætter nu hårdt mod hårdt. Klubberne bliver nødt til at hjælpe med at rekruttere nye dommere. Sker det ikke, vil et stigende antal kampe allerede i den kommende sæson blive afviklet uden dommere.

 

I dag er der cirka 100 aktive dommere i Vendsyssel Fodbolddommerklub. Det er for lidt. Her og nu er det målet at skaffe 20-25 nye dommere, og på sigt har klubben brug for 40-50 nye dommere. 40 procent af de aktive dommere er endda over 60 år.

- Vi skal simpelthen have flere aktive dommere for at undgå et stigende antal dommerløse kampe. Det er drønærgerligt, og derfor håber vi virkelig, at klubberne vil hjælpe os, siger Nynne Kristensen, som er ansvarlig for rekruttering af nye dommere i Vendsyssel Fodbolddommerklub.

Allerede i 2021 blev der spillet serie 5-kampe og ungdomskampe uden dommere, ligesom det ikke altid lykkedes at skaffe linjedommere til serie 2-kampene. I nogle tilfælde klarede dommere fra Aalborg kampene i Vendsyssel, men den løsning er dyrere for klubberne.

- Nu spørger vi klubberne, om de ønsker at blive ved med at have dommere til deres kampe? I givet fald ønsker vi, at de tager ansvar og hjælper med at finde nye dommere. Vi har forsøgt i flere år at råbe vagt i gevær, men det kan vi ikke blive ved med, siger Nynne Kristensen.

Vendsyssel er ét af de områder i landet, hvor der er størst dommermangel. Alle klubber har derfor modtaget en mail med en opfordring om at finde potentielle dommere, som i første omgang vil deltage i et informationsmøde, der afvikles online onsdag 16. februar.

Her bliver deltagerne klogere på, hvad dommergerningen indebærer, og det skulle gerne motivere dem til at tilmelde sig et online dommergrundkursus, som er forbeholdt kommende fodbolddommere i Vendsyssel. Kurset finder sted 15., 16., 22. og 23. marts - alle dage fra kl. 18.30 til 21.30. Det koster 500 kroner at tage dette grundkursus.

Er du interesseret, kan Nynne Kristensen kontaktes på mail eller telefon 29 93 73 37.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close