Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.10.2018 | Af: Michael Frederiksen

DR-journalist bliver pressechef i kommunen

Hakan Jakob Kosar siger farvel til DR og goddag til Frederikshavn Kommune.
Efter at have arbejdet ni år som journalist i DR skal 39-årige Hakan Jakob Kosar fra 1. november være pressechef i Frederikshavn Kommune.

 

- Jeg har længe været nysgerrig efter, hvordan det vil være at arbejde som journalist på "den anden side". Jobbet som presseansvarlig i Frederikshavn Kommune tiltaler mig, fordi min opgave er klart defineret og ikke uden udfordringer. Og desuden er det en kommune, som jeg kan stå inde for. Det vil sige en kommune med lokale såvel som globale vækstambitioner. En kommune, der tilbyder leverum og rådighed til familier, siger Hakan Jakob Kosar til Kanal Frederikshavn.

Han bor i Aalborg og er gift med Sarah, der er socialrådgiver. Parret har to sønner - Gabriel på fire år og Benjamin på to år. To livlige drenge, der elsker at bokse med deres far og give ham mange fine grå hår.

Hakan Jakob Kosar er uddannet på Journalisthøjskolen i Aarhus og har arbejdet i DR i næsten ni år. Først to år i DR Byen og derefter syv år i Aalborg hos DR Nordjylland.

- Hele vejen igennem har jeg primært leveret indslag og lives til TV Avisen og Radioavisen. Og det har været min opgave at være med til at sætte Nordjylland på Danmarkskortet gennem ikke mindst de positive historier fra regionen, fortæller Hakan Jakob Kosar.

Hvad mener du, bliver din vigtigste opgave som presseansvarlig?

- Jeg skal være med til at forklare resten af landet, at Frederikshavn Kommune hverken er en plet på den rådne banan eller den yderste kant af Udkantsdanmark. Den udfordring tager jeg meget gerne op.

Hvad er dit indtryk af Frederikshavn Kommune set fra din bopæl og nuværende arbejdsplads i Aalborg?

- Jeg ser rigtig mange ligheder mellem Frederikshavn Kommune og Aalborg Kommune. Begge er domineret af en stor havn. Begge er omgivet af flot natur. Og begge er præget af en særlig stor forekomst af engagerede entreprenører, der drømmer stort, lyder det fra Hasan Jakob Kosar.

Dit navn er specielt. Hvad er din baggrund?

- Min far stammer fra Tyrkiet, har kurdiske rødder og kom til Danmark i 1968. Her mødte han min mor, der er dansk. Vi har altid boet i Danmark og talt dansk hjemme, så det eneste eksotiske ved mig, ud over lidt kulør, er mit navn. Fornavnet og efternavnet er tyrkisk. Mellemnavnet, Jakob, er dansk - ellers ville præsten ikke døbe mig, udtaler Hakan Jakob Kosar.

Han er glad for, at han ikke er helt på udebane, når han overtager jobbet som presseansvarlig efter Annette Pedersen.

- Jeg har besøgt flere af kommunens byer som journalist og har desuden en onkel, der bor i Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close