Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Dronning Margrethe åbnede udstilling i Skagen

Dronning Margrethe fik overrakt blomster af Alba ved ankomsten i eftermiddag til Skagen.
Den røde løber var på plads da hendes majestæt Dronning Margrethe ankom til Skagens Kunstmuseer.

 

Hendes Majestæt Dronning Margrethe ankom kort efter klokken 15 til Skagens Kunstmuseer i Skagen.

Her blev hun modtaget af borgmester Birgit S. Hansen, Lisette Vind Ebbesen, der er direktør på Skagens Kunstmuseer og en stor flok lokale og royalt interesserede, der havde taget opstilling langs den i anledningen udlagte røde løber, skriver TV2 Nord.

Alba fra Skagen Skole stod naturligvis også klar som blomsterpige for at overrække regenten en smuk buket.

Skal se fransk mesterværk
Årsagen til dronning Margrethes besøg i det nordjyske er, at Skagens Kunstmuseer er lykkedes med at få et af kunsthistoriens største værker udstillet: Claude Monets hovedværk Impression, soleil levant der oversat betyder: Indtryk. Solopgang.

Værket anses for at have givet navn til hele den retning indenfor kunsten, der hedder impressionisme og som mange af de skagensmalere, der er et naturligt omdrejningspunkt for Skagens Kunstmuseer, var inspireret af.

Maleriet er en del af en helt ny udstilling på Skagens Kunstmuseer om netop fransk impressionisme.

Krøyers franske forbindelser
Det er en udstilling om Skagensmaleren P. S. Krøyer og hans franske forbindelser, og i den forbindelse kommer man ikke udenom, at impressionisterne også var en vigtig del af den franske kunstscene, som Krøyer oplevede i sin tid i Paris.

Og selvom Krøyer også kunstnerisk var helt sin egen, så er der ifølge museumsdirektøren en mystisk samklang mellem de to malere, Monet og Krøyer.

- For mens der i Frankrig ikke var stor interesse for netop Monets mesterværk, en solopgang, så var det derimod et uomgængeligt tema for de nordiske malere. Derfor er det også helt unikt at kunne se netop dette værk på et museum, hvor både P.S. Krøyer og de skandinaviske solopgange er så rigt repræsenteret, lyder det fra Skagens Kunstmuseer.

Udstillingen er museets største internationale satsning nogensinde og rummer en række uvurderlige værker, som er transporteret til Skagen i største hemmelighed.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close