Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.08.2010 | Af: Kanal Frederikshavn

Dropper nattesøvnen - løber 166 km i alperne

Jan Vajhøj løber fra fredag til søndag 166 kilometer i alperne - vel at mærke på én gang.
Hvad skal du lave i weekenden? Spørger du frederikshavneren Jan Vajhøj, får du et vildt svar. Den 46-årige løber deltager i Ultra-Trail du Mont-Blanc. Europas hårdeste og mest prestigefyldte endagsløb er 166 kilometer langt. Løbet skydes i gang fredag kl. 18.30, og i løbet af søndag morgen forventer Jan Vajhøj at komme i mål.

 

Udsigten til at skulle løbe to nætter i bjergene i Frankrig i stedet for at sove i sengen hjemme på Rosevej i Frederikshavn afskrækker ikke Jan Vajhøj. Han har kun fokus på løbet, når det går i gang.

Andre ting er mere bekymrende. Er han klar til at passere løbets 10 bjergkamme? Hvordan tackler han de 9.400 såkaldte højdemeter (det svarer til Gærum-bakken 100 gange!)?

- Jeg er også forberedt på, at vejret kan skifte fra sol og 30 graders varme til sne, smiler Jan Vajhøj.

Alle 2.300 deltagere skal have en rygsæk med. Der skal være minimum to liter væske, to pandelamper, regnjakke, en tændt GPS-telefon, reservemad, overlevelestæppe, hue med mere i rygsækken.

Deltagerne kommer fra 52 lande. Halvdelen forventes at udgå. Jan Vajhøj hører til den anden halvdel, som gennemfører Ultra-Trail du Mont-Blanc.

- Jeg skal gennemføre. Det er mit første mål. Der er en maksimumgrænse på 46 timer, men det vil være super, hvis jeg klarer de 166 kilometer på 35 timer, fortæller Jan Vajhøj, som rejste til Frankrig i tirsdags.

Han gennemførte sin første ironman (3,6 km svømning, 180 km cykling og 42,195 km løb) i 1994. Siden 2002 har han været ultraløber. Som tommerfingerregel er et ultraløb alt over marathondistancen på 42,195 km. Alene i år har Jan Vajhøj indtil nu løbet 12-15 ultraløb.

Frederikshavneren er én af seks danskere, som i weekenden prøver kræfter med Europas hårdeste endagsløb. Det er ikke et løb, man bare kan tilmelde sig. Man skal kvalificere sig. Det gjorde Jan Vajhøj i Sverige.

- Jeg opnår en tilfredshed, når jeg sætter mig nye mål, som er svære at opnå, lyder Jan Vajhøjs forklaring på hans usædvanlige fritidsinteresse.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

19-04 - Ultraløberens hidtil vildeste udfor...
24-03 - Deltager i etapeløb i Sahara: 243 k...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close