Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Du skal ikke spørge dig selv, om du er religiøs nok

Menighedsrådsmedlem Niels Christian Hjertensgaard Jensen: - Alle kan i princippet blive medlem af menighedsrådet, hvis man ønsker at gøre Bangsbostrand Kirke til et levende og kirkeligt fællesskab.
I år skal der være valg til menighedsrådet, og det er første gang, at den nye valgform, som trådte i kraft 1. januar 2020, skal anvendes.


 

Tirsdag 18. august kl. 19.00 er der orienteringsaften - både om valget og arbejdet i og omkring Bangsbostrand Kirke og sogn.

Tirsdag 15. september kl. 19.00 er selve valgforsamlingen, hvor der stemmes på kandidaterne til Bangsbostrand sogns menighedsråd.

Både orienteringsmøde og valgforsamling foregår i Bangsbostand Kirkes mødelokaler i Søndergade 206 i Frederikshavn.

Bangsbostrand sogn har cirka 6.700 indbyggere, hvoraf godt 5.500 er medlemmer af folkekirken. Sognet er kendetegnet ved en stor opbakning til det kirkelige liv og de øvrige aktiviteter, der foregår i og omkring kirken.

Niels Christian Hjertensgaard Jensen har været medlem af menighedsrådet i Bangsbostrand de seneste fire år og genopstiller, som flere af de nuværende 10 valgte medlemmer også gør.

Han er medlem af Kirke- og PR-udvalget samt udvalget, der arbejder med Kirkebladet, og derudover er han formand for valgbestyrelsen i sognet.

- De lokale borgeres tilknytning til Bangsbostrand Kirke betyder meget for menighedsrådet. Der er en bredde og lydhørhed, som styrker samarbejdet i menighedsrådet. Opgaverne delegeres rundt, så alle får indflydelse på, hvad Bangsbostrand Kirke skal være og stå for, lyder det fra formanden for valgbestyrelsen.

Niels Christian Hjertensgaard Jensen har denne opfordring til folk, der overvejer at stille op til menighedsrådsvalget 2020:

- Man skal ikke spørge sig selv, om man er religiøs nok. Alle kan i princippet blive medlem af menighedsrådet, hvis man ønsker at gøre Bangsbostrand Kirke til et levende og kirkeligt fællesskab.

For at stille op som kandidat skal man være medlem af folkekirken, have bopæl i sognet eller løst sognebånd og være fyldt 18 år. Man skal have dansk indfødsret eller haft fast bopæl i Danmark i uafbrudt et år forud for valget. For at stille op som kandidat skal valgretskriterierne være opfyldt. Desuden må man ikke være straffet for en handling, der i almindeligt omdømme gør pågældende uværdig til at være medlem af et menighedsråd.

- Opfylder man disse betingelser og har lyst til at være en del af det nye menighedsråd, skal man møde op til valgforsamlingen 15. september og gerne til orienteringsmødet den 18. august, udtaler Niels Christian Hjertensgaard Jensen.

Er du interesseret i at stille op eller har spørgsmål, kan du kontakte én fra valgbestyrelsen:

Niels Christian H. Jensen: niels.chr.jensen@mail.dk – 53479237
Erik Madsen: erik.madsen1938@gmail.com – 22453532
Michael Cargufeldt: 2cargumand@gmail.com – 53705054

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close