Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.04.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Dubliners gennemfører DK-turné trods dødsfald

Dubliners - selvfølgelig uden Barney McKenna (siddende) - kan lørdag opleves i Det Musiske Hus.
Alle Dubliners koncerter i Danmark gennemføres trods Barney McKennas pludselige død i påsken. 

The show must go on. Den irske folkgruppe The Dubliners sætter nu kursen mod Danmark for at gennemføre alle planlagte koncerter i perioden 18.-27. april, bl..a lørdag 21. april i Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Det fastslår gruppens danske agent igennem 20 år, direktør Carsten Svoldgaard, CSB Island Entertainment, Fanø. Han er netop vendt hjem fra Dublin efter bisættelsen af gruppens banjospiller, Barney McKenna, der døde i påsken.

- Gruppen er rystet, men også besluttet på at gennemføre – helt i Barney MacKennas ånd. På denne måde vil man ære og mindes manden, der havde været med helt siden gruppens start i 1962, fortæller Carsten Svoldgaard.

Han fik søndag meddelelse om, at det formentlig bliver en af Irlands største banjo-stjerner, Gerry O`Conner, som fylder pladsen ud efter McKenna. Det afhænger blot af, om O´Conner kan frigøres fra et par engagementer til anden side.

Hvad der skulle have været en flot, triumferende 50 års jubilæums turne bliver altså til en vemodig minde-rejse til ære for Barney McKenna. Så kunne man måske tro, at den måske også bliver den sidste? Men det tror Carsten Svoldgaard ikke:

- Jeg kan fornemme på gutterne, at de ikke stopper her. Efter 48 år med Dubliners er John Sheahan nu gruppens nestor, og han har trods alt mod på fremtiden.

Svoldgaard lover, at den forestående Danmarks turne på alle måder bliver helt speciel – bl.a. med storskærme, der fortæller historien om Dubliners og McKenna.

I modsætning til mange andre store musiknavnes exit fra denne verden knytter der sig absolut ingen mystik til McKennas død. Det skulle da lige være, at den whisky-glade Barney sov stille ind i en stol, mens han ventede på at få serveret - en kop te!

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close