Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.09.2019 | Af: Michael Frederiksen

Efter 10 år: Et drømmejob at være bedemand

Gitte Buurgaard og Pia Jessen: - Vi forsøger at skille os ud i forhold til vores kolleger ved at gøre ting, som er lidt anderledes,
Buurgaard & Jessen Begravelsesforretning i Elling fejrer mandag 16. september 10 års fødselsdag, og det gør de med budskabet om, at de glæder sig til 10 år mere sammen.

 

Vi regner da med at fortsætte mindste 10 år mere, siger de to kvinder næsten i kor, da Kanal Frederikshavn møder dem på deres kontor på Grundtvigsvej 48 i Elling.

Det er her, at fødselsdagen fejres på mandag med reception fra kl. 13-16, hvor der serveres lidt godt til ganen.

Det var meget usædvanligt i 2009 med to kvindelige bedemænd i samme forretning. Det gjorde også, at Gitte Buurgaard og Pia Jessen tog utraditionelle midler i brug i deres markedsføring. De deltog i flere år i Forårsmessen i Arena Nord, hvor deres stand med en kiste i den grad skilte sig ud.

- Det gav rigtig god mening for os. Vi blev set og husket. Mange folk turde komme hen til os i et afslappet miljø og spørge efter nogle ting, hvor de måske havde gået som katten om den varme grød og ikke lige fik svar andre steder. Pludselig stod vi der i et roligt miljø, og så kunne folk komme over til os med de spørgsmål, de havde på hjertet.

Der er ingen tvivl om, at tilstedeværelsen i Arena Nord gav kunder.

- Det gjorde jo, at vi poppede op i folks bevidsthed, når de efterfølgende stod i situationen og havde brug for en bedemand.

Buurgaard & Jessen Begravelsesforretning var også nogle af de første, som tilbød pårørende muligheden for at få lavet et fingeraftryk af afdøde med henblik på senere fremstilling af smykke, eventuelt som halssmykke, fingerring eller manchetknapper.

- Vi forsøger at skille os ud i forhold til vores kolleger ved at gøre ting, som er lidt anderledes, siger de.

Begge betegner det som et drømmejob at være bedemand.

- Vi har jo med de efterladte at gøre, og der kan vi bruge alle de kompetencer, vi har i dag i forhold til at drage omsorg for pårørende og give dem den bedst mulige oplevelse. Det handler om at møde de pårørende, hvor de er. Der findes ikke en drejebog, når du er bedemand, og vi bliver aldrig udlærte.

Buurgaard & Jessen Begravelsesforretning har i fødselsdagsåret fastansat Bjørn Møller Nielsen på halv tid Han arbejder både som chauffør og bedemand. Det giver de to ”piger” nye muligheder for at bruge deres nu 10 års erfaring, hvilket kommer de pårørende til gode.

- Det, at de pårørende har mulighed for at vælge mellem kvinder og mænd, kommer dem til gode, som har deres blufærdighed i behold helt ind i døden.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close