Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Efter V-farvel: Øvrige partier fastholder aftale

Thomas Hjort (DF): - Vi vil med i konstitueringen og søge DF-indflydelse.
Der er ingen slinger i valsen hos de andre partier i Frederikshavn Kommune, selv om Venstre i dag har meddelt, at de alligevel ikke ønsker at være med i den konstitueringsaftale, som de ellers underskrev natten til onsdag.

 

Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, SF og Socialdemokratiet er enige om, at det brede samarbejde er bedst for Frederikshavn Kommune.

- Vi indgik sammen med Venstre en aftale, som vi skrev under på. Det var en aftale, hvor vi lyttede til hinanden. Venstre underskrev. 12 timer efter kan vi konstatere, at Venstre ikke møder op til vores aftalte møde om det videre samarbejde til trods for, at vi partier tilbød at åbne aftalen for Venstres skyld, bemærker borgmester Birgit S. Hansen.

Thomas Hjort (DF) mener, man er forpligtet til at søge mest mulig indflydelse for de folk, der stemmer på ens parti.

- Derfor vil DF med i konstitueringen og søge DF-indflydelse, forklarer Tomas Hjort.

John Lamp Henriksen oplyser, at Det Konservative Folkeparti er med i konstitueringen, fordi deres stemmer skal trække kommunen i en borgerlig retning, som partiet finder god.

Christina Lykke (SF):

- Det her handler ikke om os som person og partier nu. Det handler om, at vi trækker i arbejdstøjet og giver plads til forskelligheder og træffer beslutninger på baggrund af gode diskussioner partierne imellem til gavn for borgerne.

Birgit S. Hansen finder det ærgerligt for kommunen, at Venstre ikke vil være med.

- Venstre har talt meget i valgkampen om inddragelse og samarbejde. Partierne i den fælles konstitueringsaftale er optaget af inddragelse, samarbejde og resultater med fokus på vores fælles opgave for borgere og erhverv, men også med respekt for partiernes politiske ståsteder, udtaler borgmeteren.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Presse

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close