Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.01.2018 | Af: Michael Frederiksen

Eileen fra Skærum døbte nyt Mærsk-skib i Korea

Eileen Hansen ses her sammen med sin mand, maskinchef Gert Poulsen, og kaptajn Petur Madsen fra Færøerne.
Endnu en frederikshavner har fået lov til at være gudmor for et af Maersks nye megastore containerskibe. Skibet Marseille Maersk er netop blevet navngivet i Korea af Eileen Hansen fra Skærum.

 

Hun har endda fået lov til at være med på skibets jomfrutur med Ningbo i Kina som første stop. 19. januar ankommer skibet til Tanjung Pelepas i Malaysia, hvorefter Eileen Hansen flyver hjem til Danmark for at passe sit arbejde som social- og sundhedsassistent. Hun er udekørende aftenvagt i hjemmeplejen i Strandby.

Marseille Maersk er et af Mærsks nye store skibe, som er bygget på DSME skibsværft i Opko i Korea.

Eileen Hansens mand, Gert Poulsen, har været ansat i Mærsk siden 1994. I mange år sejlede han som maskinchef, men han blev tilbudt en stilling i forbindelse med de 11 nye skibe.


- Han har været med i projektet siden start, hvor han begyndte på kontoret i København under forhandlingerne med værftet og siden var involveret i selve designet af de forskellige dele af skibet, oplyser Eileen Hansen.

Da tegningerne var færdige, tog han til Korea for at tilse selve byggeriet af de 11 skibe, og i sommeren 2016 flyttede Eileen Hansen og parrets to sønner også til Korea, hvor de boede i Busan.

- Vores sønner gik på den internationale skole i Busan i et år. Vi tog så hjem igen efter et år, mens min mand blev boende i Korea, indtil hans kontrakt sluttede her ved årsskiftet, siger Eileen Hansen.

Nu skal Gert Poulsen sejle videre som maskinchef på Marseille Maersk, og Mærsk tilbød, at hans kone skulle være gudmor for netop det skib.

- Det var en fantastisk ære, og jeg er naturligvis stolt over at få lov til at være gudmor. Det er min mand også. Det var en fantastisk afslutning på vores "eventyr" i Korea, udtaler Eileen Hansen til Kanal Frederikshavn.

Marseille Maersk er nummer seks i en serie på 11 og er rederiets hidtil største. Det er 400 meter langt, 59 meter bredt, og fra køl til top er det 76 meter højt. Det kan laste 20.568 containere.


I oktober sidste år var Annette Møller Mikkelsen fra Frederikshavn gudmor på Maersk Installer.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close