Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2019 | Af: Michael Frederiksen

Ejer ønsker større butikker på Saltebakken

Mette Hardam (V): - Ejeren af bygningerne på Saltebakken har fået en konkret henvendelse, som kan blive et lokomotiv for en udvikling af hele området.
Et projekt med en stor dagligvarebutik og stor detailbutik på Saltebakken i Frederikshavn splitter ikke bare Plan- og Miljøudvalget. Venstres to udvalgsmedlemmer er også uenige.

 

Formand Mette Hardam (V) og fire socialdemokrater stemte forslaget igennem, mens Peter E. Nielsen (C) og Peter Sørensen (V) stemte imod.

Det handler om, at ejeren af den gamle Martin-fabrik på Saltebakken, Mads Andersen, igennem sin virksomhed MA Udlejning ApS ansøger Frederikshavn Kommune om, at der planlægges for et bydelscenter på Saltebakken.

Saltebakken er i dag "kun" udlagt til et lokalcenter med et samlet butiksareal til dagligvarer på 3000 kvadratmeter og et samlet butiksareal til udvalgsvarer (detail) på 500 kvadratmeter. Den enkelte dagligvarebutik må maksimalt være 1000 kvadratmeter.

MA Udlejning ApS ansøger Frederikshavn Kommune om, at der planlægges for et bydelscenter på Saltebakken med en samlet arealramme på 5.000 kvadratmeter fordelt med

3.000 til dagligvarer og 2.000 til udvalgsvarer.

Muligheden for at etablere op til 5.000 kvadratmeter butik bidrager til at styrke det økonomiske grundlag for at kunne realisere en omdannelse af området fra erhvervsområde til nyt

byområde. Denne omdannelse har kommunen ønsket igennem flere år, og den gældende lokalplan blev derfor vedtaget for at understøtte denne omdannelse.

Et ejerskifte har dog medført, at der nu er et ønske om at udarbejde en ny lokalplan for området, herunder at etablere et bydelscenter. Kommunen vurderer, det er væsentligt, at området udvikler sig til et byområde med både boliger og butikker, og dette skal sikres i den kommende planlægning.

Flertallet i Plan- og Miljøudvalget besluttede tirsdag, at der planlægges et bydelscenter på Saltebakken med en dagligvarebutik på maksimalt 3.000 kvadratmeter og en udvalgsvarebutik på minimum 1.500 kvadratmeter. 

- Hele udvalget er enige om, at vi skal beskytte butikkerne i midtbyen. Den holdning mærker vi også hos De Samvirkende Købmænd og FREDERIK. Men vi ved også, at ejeren af bygningerne på Saltebakken har fået en konkret henvendelse, som kan blive et lokomotiv for en udvikling af området, forklarer Mette Hardam.

Ved at sikre sig, at detailbutikken skal være minimum 1500 kvadratmeter, mener formanden, at politikerne beskytter eksempelvis tøj- og skobutikkerne i midtbyen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Colliers

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close