Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
02.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Eks-regionsrådsmedlem idømt et års fængsel

Tina Juul Kjellberg tilstod alt i retten og modtog dommen.
Tidligere regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg fra Ålbæk blev i dag idømt et år fængsel i Retten i Hjørring, skriver TV2 Nord.

 

Dommen lyder på et år. Heraf skal Tina Juul Kjellberg i fængsel i tre måneder, mens den resterende dom er betinget og med vilkår om mulighed for samfundstjeneste.

Dommen faldt mandag eftermiddag i Retten i Hjørring, hvor det tidligere regionsrådsmedlem på forhånd havde erklæret sig skyldig i i gennem fire år at have svindlet sig til 728.025 kroner fra sin nu tidligere arbejdsgiver, Region Nordjylland.


Hun har overfor regionen oplyst og fremsendt dokumentation for at være ansat og have lønnet arbejde ved en virksomhed til en timeløn på 400 kroner i forbindelse med, at hun ansøgte om løbende afregning af tabt arbejdsfortjeneste.


Tidligere i år fattede regionen mistanke om, at noget var galt, da Tina Juul Kjellberg trods flere rykkere ikke havde fremsendt lønsedler som dokumentation for sit ansættelsesforhold i den påståede virksomhed. Tidligere havde hun forfalsket fire lønsedler, der i strid med sandheden fremgik som udsted af virksomheden. 


Region Nordjylland meldte i marts regionsrådsmedlem Tina Juul Kjellberg til politiet. Samtidig trådte Tina Juul Kjellberg ud af regionsrådet. Hun havde selv skrevet en mail til regionsrådsformand Ulla Astman og fortalt sandheden, ligesom hun meldte sig selv til politiet.


Det var en meget følelsesladet ex-politiker, der sad tiltalt i retten. Her kom det blandt andet frem, at Tina Juul Kjellberg i virkeligheden var blevet fyret fra det job, hun havde bestridt i 17 år. Fyringen kom i kølvandet på en hofteoperation og skilsmisse. Samtidig var hendes mor døende. 


- Jeg havde det virkelig, virkelig dårligt, forklarede Tina Juul Kjellberg, som tilføjede, at det ikke var lykkedes hende at finde andet job, og hun efter skilsmissen var økonomisk presset.


Sagen kom frem i offentligheden i marts, da Region Nordjylland meldte Tina Juul Kjellberg til politiet. Og hun lagde i retten ikke skjul på, at den massive pressedækning har været hård kost for hende. 


- Jeg har været smasket op på samtlige forsider. Jeg kan ikke gå uden for en dør, så hvis jeg skal handle, kører jeg flere kilometer væk. Jeg skal snige mig ud og tjekke, om det står kogen. Det har været et mareridt, lød det  ifølge TV2 Nord fra Tina Juul Kjellberg.


Tina Juul Kjellberg sagde flere gange undskyld i retten, og lige inden dommen blev afsagt, læste det tidligere regionsrådsmedlem et brev op.


- Jeg har elsket at være i regionen, jeg har mistet det, der gav mening for mig. Jeg håber, at jeg stadig kan blive husket for det, jeg gjorde af gode ting. Endnu en gang undskyld, lød det fra den nu dømte ex-politiker.


Tina Juul Kjellberg modtog dommen og accepterede erstatningskravet på 644.460 kroner. En personundersøgelse har tidligere slået fast, at hun er egnet til såvel dom som samfundstjeneste.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close
privatehd.org