Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.02.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

Elever i Elling fik appetit på slagteribranchen

Flere elever på Frederikshavn Produktionsskole var imponerede over projektet "½ gris", som i dag og i går blev gennemført på skolen i Elling.


 

Det skete ved hjælp af støtte fra Svineafgifts-fonden og i samarbejde med ZBC Danmarks Slagteriskole i Roskilde, Danish Crown, TICAN og Danepork for at rekruttere elever til slagterbranche, hvor der er masser af karriere- og videreuddannelsesmuligheder.

- Det er rigtig godt, at vi kan få lov til at komme direkte ud på skolerne og fortælle om vores fag. Slagterierne mangler lærlinge, og vi håber, at vi kan gøre endnu flere interesserede i vores fag. Der er nemlig rigtig mange karrieremuligheder og en mere alsidig hverdag, end mange går og tror. Jeg håber, at de kommer til at synes, at slagterfaget er lige så fedt, som jeg gør, fortæller faglærer på Danmarks Slagteriskole ZBC Peter Tengbom.

Over to dage demonstrerede Peter Tengbom forskellige udskæringer af en gris og forklarede om hygiejne, organer og så videre. Derudover fortalte en slagterlærling og en lærlingeansvarlig fra Danish Crown i Sæby om erfaringer fra uddannelsen og historier fra dagligdagen. Eleverne fik selv lov til at prøve kræfter i køkkenet, hvor den stod på fælles madlavning, som blev serveret for skolens øvrige elever og personale.

Eleverne skal på torsdag besøge Danish Crown i Sæby, hvor de får mulighed for at se arbejdsgangene og oplevet hverdagen for en slagterlærling.

Nogle af produktionsskolens elever udtrykte samstemmende, at det havde været en fed oplevelse at skille og forarbejde en gris fra start til rigtig god mad og lære at udnytte råvaren optimalt.

Drengene Frederik, Andy, Silas, Nicolai og Jesper var meget imponerede og synes, det var super spændende at få et indblik i slagterfaget fra fagmanden Peter Tengbom, som ligeledes var imponeret over Frederikshavn Produktionsskole, skolens elever og de nye flotte rammer, skolen har.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close