Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Ellings forvandling til en grøn oase fortsætter

Det bliver en udsmykning, der passer godt til Facebook-gruppen Elling Verdens Navle.
På mandag 27. maj afsløres en ny udsmykning i Elling. Det er igen tømmerhandler Egon Svendsen, som gør en ekstraordinær indsats for, at byen skal præsenterer sig så pænt som muligt.

 

Miljø er ikke bare CO2-udledninger. Det er også et spørgsmål om, hvorledes de nære omgivelser tager sig ud.

Det er der et rigtig godt eksempel på i Elling, hvor området ved Tuenvejs indmunding i Skagensvej gennem de seneste år gradvist har taget en forandring fra at være præget af nedslidte bygninger til, hvad der i dag må betegnes som en dejlig grøn oase.

På grunden Tuenvej 2 er det den søde andefamilie, der byder velkommen.

Hvad skal der så være på den modsatte side af Skagensvej -mellem cykelstien og Skagensvej? Mange undrer sig over, hvad jernrøret foran den solide bænk mon skal bruges til?

Det vil blive afsløret mandag 27. maj kl. 16:30, når borgmester Birgit S. Hansen afslører udsmykningen.

En ting er sikkert. Det vil være en udsmykning, der passer godt til Facebook-gruppen Elling Verdens Navle!

Udsmykningen er, ligesom andefamilien på modsatte hjørne, fremstillet af dygtige unge mennesker på Frederikshavn Produktionsskole under ledelse af Ole Guldsmed Thomsen. Udsmykningen er konstrueret, så den er flytbar og vil være særdeles velegnet til at stå i midten af en eventuelt kommende rundkørsel.

Den er skabt efter idé og oplæg fra tømmerhandler Egon Svendsen, som i 2018 købte ejendommen, der lå på grunden, og med støtte fra nedrivningspuljen i Frederikshavn Kommune foretog nedrivning og planering af grunden.

Det ligger Egon Svendsen meget på sinde, at området, der er Ellings ansigt ud mod Skagensvej, skal fremstå pænt og indbydende. Det er jo et sted, hvor der årligt passerer rigtig mange turister, såvel i bil som på cykel, og til cykelturisterne (og alle andre) er der fremstillet en god solid bænk, hvor man kan sætte sig og slappe af en stund, mens man betragter udsmykningen og den tiltagende trafik på Skagensvej.

Her er også tænkt miljø. Der er integreret et affaldsstativ i bænken. Her er man velkommen til at efterlade eventuelt tomme dåser, flasker, madpapir og hundeposer.

Alle er meget velkomne til at overvære afsløringen på mandag.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kurt Kristensen

FOTO: Kurt Kristensen

FOTO: Kurt Kristensen

FOTO: Kurt Kristensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close