Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.12.2017 | Af: Kanal Frederikshavn

En aften om Knivholt under 2. verdenskrig

Torsdag 7. december kl. 19.00 holder foreningen Hangarens Venner et arrangement, hvor alle interesserede har en mulighed for at høre den spændende historie om Knivholt under 2. verdenskrig. 

 

Kenneth Kristensen fra Kystmuseet fortæller om Knivholt som tysk flyveplads under krigen, og Henning Sørensen beretter om den flygtningelejr, der lige efter krigen var i området. En spændende og dramatisk periode i Frederikshavns historie.

Arrangementet holdes af foreningen Hangarens Venner, der består af historieinteresserede frivillige. Foreningen har til formål at udbrede kendskabet til Hangarens historie og skabe aktiviteter og liv i Hangaren. Netop nu er foreningens medlemmer i fuld gang med at opbygge en udstilling i Hangaren, der åbner den 5. maj 2018. Aftenens arrangement vil også omfatte en præsentation af foreningen og udstillingen i 2018.

Hangaren var en central del af både flyvepladsen og flygtningelejren. Den er istandsat takket være stor støtte fra sponsorer i byen, i særdeleshed Trigon, der har forestået en totalrenovering af bygningen i samarbejde med lokale virksomheder. Nu vil de frivillige i Hangarens Venner gerne følge op på det store arbejde med en udstilling og andre aktiviteter i hangaren. Foreningen håber på stort fremmøde til arrangementet - og måske også nogle nye frivillige, der gerne vil give et nap med i opgaverne.

Der er fri entre til arrangementet, der holdes på Knivholt Hovedgaard i hovedbygningens syd-fløj.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Anette Jørgensen

FOTO: Anette Jørgensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close