Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.08.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Én elev testet positiv på Skoleskibet DANMARK

Én elev på Skoleskibet DANMARK blev i går konstateret COVID-19 positiv. Derfor er der i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen, Frederikshavn Kommune og Skoleskibets nødberedskab iværksat en række initiativer for at forebygge og inddæmme eventuel smittespredning.

 

Otte elever befinder sig allerede hjemme i selvisolation. Andre 41 elever er afmønstret skibet og indkvarteret i isolationsboliger, som er stillet til rådighed af Frederikshavn Kommune. De resterende 31 elever er fortsat ombord på skibet, som ligger langs kaj på Flådestation Frederikshavn.

Efter vejledning fra Styrelsen for Patientsikkerhed og Testcenteret i Nordjylland testes alle, som fortsat befinder sig i Frederikshavn, fredag 7. august i Hjørring, inden selvisolation i eget hjem.

Ud over eleverne er der 15 besætningsmedlemmer ombord, som også skal testes, inden de skal i selvisolation.

Skibet forlod Frederikshavn 11. juli, hvor alle ombordværende var testet negative. Det formodes derfor, at smitten kom ombord under et havneophold i Mariehamn, Finland 20.-22. juli.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger vedrørende forebyggelse og inddæmning af udbredelsen af COVID-19 er fulgt hele vejen igennem.

I samarbejde med Uddannelses- og Forskningsministeriet og Sundhedsstyrelsen blev der inden skibets påmønstring udarbejdet særlige COVID-19 retningslinjer for dagligdagen om bord på skibet, herunder også et særligt COVID-19 kriseberedskab for skibet, som supplement til det almindelige nødberedskab. Sejlplanerne for skibet er løbende blevet justeret i overensstemmelse med myndighedernes rejsevejledninger.

MARTEC vil løbende orientere om de fremadrettede planer for det igangværende togt til eleverne.

 

BillederTilføj billede


FOTO: MARTEC

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close