Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.04.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

En sommer uden kølige fadbamser i gågaden

Dennis Sommer og andre restauratører overvejer helt at droppe udendørsservering, fordi det bliver for dyrt.
En sommer uden servering af kølige fadbamser i gågaden. Det kan blive den yderste konsekvens, hvis byrådspolitikerne i Frederikshavn Kommune på mandag vedtager et nyt gågaderegulativ, hvor butikker og restauratører i gågaderne i Sæby, Skagen og Frederikshavn fremover skal betale 750 kr. pr. kvadratmeter udeservering/udstillingsplads.

 

Café Stæhr stopper sin udeservering på skibsdækket øjeblikkeligt, hvis den skal betale 26.000 kr. for at leje dækket. Restauratør Dennis Sommer fra 2takt Café & Brasserie i den anden ende af gågaden ser de 750 kr. pr. kvadratmeter som en stor udfordring for en i forvejen presset branche. Han vil genoverveje satsningen med udeservering, da det rent økonomisk ikke ser rentabelt ud. The Jolly Butcher mener heller ikke, at det er rentabelt at servere øl og Irish Coffee til sine gæster i gågaden, hvis politikerne vedtager forslaget.

Handels- og virksomhedsforeningen FREDERIK er modstander af forslaget.

- Vi anser udendørsservering som attraktivt for bymiljøet. I Frederikshavn har udendørsservering tidligere været gratis mod anvendelse af korrekt inventar. Vi mener, at udeservering er med til at skabe et hyggeligt by- og handelsmiljø samt en bedre shoppingoplevelse. En af FREDERIKs målsætninger er at få kunderne til at blive længere, og et bredt cafemiljø er en vigtig medspiller på dette område. Vores image vil på den lange bane også blive påvirket, da vi specielt for vore nordiske gæster er kendt for gode og hyggelige madoplevelser såvel inden- som udendørs, udtaler handelschef Dan Kobberup.

I Hjørring Kommune koster det kun 200 kr. pr. kvadratmeter, mens det i Brønderslev Kommune er gratis. Samme fordelagtige ordning for de erhvervsdrivende har man i øvrigt netop indført i København.

Sagen skaber splittelse blandt politikerne, og det bliver derfor meget spændende at se, hvad der sker, når den skal behandles på byrådsmødet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

23-05 - Nyt forslag til takster for udeserv...

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close