Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.05.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Endnu en Bangsbo Freja-spiller på kontrakt i AaB

Magnus Rudbeck Kock har netop fået en tre-årig kontrakt med AaB.
Magnus Rudbeck Kock går i fodsporene på Magnus Christensen og Moses Opondo. De to sidstnævnte fik deres fodboldopdragelse i Bangsbo Freja, men spiller nu i Superligaen for henholdsvis AaB og Vendsyssel FF.

 

Magnus Rudbeck Koch indledte også sin fodboldkarriere i Bangsbo Freja, men er nu kommet på kontrakt i AaB.

Som Magnus Rudbeck Koch sidder over for én, ligner han ved første øjekast en helt almindelig teenager med alt det, der præger den generation, men graver man lige et stik dybere, finder man ud af, at der er tale om en ung mand, for hvem der udspiller sig et lidt andet ungdomsliv end for de fleste andre af hans jævnaldrende.

På spørgsmålet om, hvad der er den største udfordring som ung i forhold til at spille fodbold på højt plan, svarer han:

- Den største udfordring er da helt klart at sætte andre ting til siden, fordi fodbolden vægter højest. Man bliver ofte nødt til at sige nej til kammeraterne og når måske heller ikke altid med til familiearrangementerne, siger Magnus Rudbeck Koch.

Adspurgt svarer han modent og fast om, hvad det er, der præger hans liv i den nuværende fase, hvor det ellers for de fleste begynder at dreje sig om fest, farver og kærester. Kæreste er der kommet til, men fest og farver - ikke her.

Det handler om at gøre sig fortjent til det næste step op af stigen mod AaBs superligahold og måske det store step ud i verden som professionel fodboldspiller, men han er godt klar over, at først nu begynder det hårde arbejde for alvor.

Adspurgt om, hvad der er hans største drøm, kommer svaret kækt og med et stort drenget smil.

- Det er da at få en kontrakt i udlandet hos en af de helt store klubber. Det hold, jeg drømmer allermest om at komme til at spille for, er Real Madrid. Men det kunne også være helt vildt at spille i en af de gode klubber i Premier League. De største ville helt klart være nogle af topholdene i England og Spanien, mener Magnus Rudbeck Koch.

Men lige nu koncentrerer han sig om AaB, hvor han vurderer sine udviklingsmuligheder som gode, fordi trænerne og spillerne er gode.

- Mine trænere ved, hvad de skal gøre for at udvikle mig, og mine medspillere er der til at presse mig, svarer den unge angriber og kantspiller.

At han har noget at have sine ambitioner og store drømme i bekræfter Magnus Rudbeck Kochs nuværende træner Jonas Nødbak Petersen (tidligere FfI-ungdomstræner og nuværende U15-cheftræner i AaB), der om sit bysbarn udtaler:

- Jeg er stolt over at have en frederikshavner i min trup. Magnus er en af holdets offensive profiler, hvor hans spidskompetencer er hans sparketeknik, kropsstyrke, speed og offensive duelfærdigheder. Udover at folde sig ud for AaB U15 Liga, har han i flere omgange også været udtaget til diverse DBU U15-samlinger. Han har også allerede fået debut for vores AaB U17 Liga i dette forår, hvilket også er en stor bedrift at opnå, når man blot er U15-spiller. Jeg ser selv meget frem til at følge Magnus efter sommerferien, hvor han naturligvis har fået en plads i den kommende U17-ligatrup, siger Jonas Nødbak Petersen.

Når han efter sommer rykker op som U17 og flytter hjemmefra, hvor han skal gå på Aabybro Efterskole i samarbejde med AaB, bliver det med en tre-årig ungdomskontrakt i baglommen og et konstant krav om udvikling som fodboldspiller, men med en mor-Lene, der er skolelærer, og far-Lennart, der var hans tidligere Bangsbo Freja-træner, må der være basis for god opbakning på hjemmefronten.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close