Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
09.09.2019 | Af: Kanal Frederikshavn

Erhvervsklima: Det går lidt ned for Frederikshavn

Christina Ørskov, medlem af DI Vendsyssels bestyrelse: - Virksomhederne er ikke helt så tilfredse med jobcentret som tidligere. Til gengæld kan vi se, at kommunens indsats for at tiltrække borgere bliver vurderet højere.
Frederikshavn Kommune rykker 10 pladser ned af listen i DI’s undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner. Frederikshavn havner i år som nummer 40 ud af de 93 kommuner, som deltager i undersøgelsen.


 

Frederikshavn Kommune går frem i flere af undersøgelsens ni kategorier.

Kommunens image er blevet forbedret siden sidste år. Virksomhederne placerer Frederikshavn Kommune i top 10, når det handler om at tiltrække nye virksomheder. Der er også fremgang, når det handler om kommunens evne til at tiltrække nye borgere.

- Udvidelsen af havnene i Frederikshavn og Skagen er med til at trække nye virksomheder til kommunen. De seneste år viser, at det maritime miljø og de faciliteter, som havnene tilbyder, er attraktive for virksomhederne, siger Christina Ørskov, medlem af DI Vendsyssels bestyrelse.

Udviklingen på havnene og kommunens fokus på erhvervsgrunde afspejler sig i dette års undersøgelse. Virksomhederne kvitterer positivt for, at der er ledige erhvervsgrunde. Og de vurderer kommunens indsats for at sikre mobil- og bredbåndsdækning en del højere end sidste år.

Når Frederikshavn Kommune går tilbage i undersøgelsen, skyldes det ikke mindst, at den overordnede vurdering af erhvervsvenligheden er faldet. Virksomhederne vurderer indsatsen i kommunens jobcenter lavere end i fjor. Det er især indsatsen for at opfylde virksomhedernes behov for kvalificeret arbejdskraft, der bliver vurderet lavere end tidligere.

- Virksomhederne er ikke helt så tilfredse med jobcentret som tidligere. Til gengæld kan vi se, at kommunens indsats for at tiltrække borgere bliver vurderet højere. I de senere år har indsatsen for at sikre kvalificeret arbejdskraft haft fokus på at tiltrække arbejdskraften udefra, og derfor skal de to kategorier ses i sammenhæng, siger Christina Ørskov.

Brønderslev Kommune er nummer 27 og Hjørring Kommune er nummer 61 i årets undersøgelse.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 procent af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close