Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.05.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Erhvervsminister inviterer MARCOD til Christiansborg

Erhvervsdirektør Niels Christensen, borgmester Lars Møller og Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn mødtes i går i Kattegat Siloen i Frederikshavn.
Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) udviser stor interesse for, hvordan MARCOD støtter maritime virksomheder. Faktisk er han så interesseret, at han inviterer MARCOD til Christiansborg. Her vil delegationen fra Frederikshavn bl.a. presse på for at få grønt lys til en ny maritim ingeniøruddannelse.

 

Invitationen kom i går, da Ole Sohn besøgte MARCOD – Maritimt Center for Optimering og Drift – i Frederikshavn i forbindelse med åbningen af MAN PrimeServe-akademiet.

Ministeren er meget optaget af, hvordan det går med de danske virksomheder, og hvordan flere virksomheder kommer ind i solide vækstforløb. Ministeren udtrykte stor interesse for MARCODs rolle i forhold til at støtte den danske maritime service- og udstyrsindustri med at omsætte nye ideer til konkurrencedygtige produkter, services og forretningsprocesser samt til, hvordan MARCOD oplever erhvervspolitikken i den daglige virksomhedskontakt, fx om der er rammevilkår og initiativer, som har særlig betydning for MARCODs arbejde.

MARCODs hovedbudskaber til Ole Sohn på mødet var:

Styrkelse af maritime uddannelser på flere niveauer: Globale håndværkere, ny maritim ingeniøruddannelse og flere maskinmesteruddannelsespladser

Vækstmuligheder i den maritime industri i de tre maritime ressourceklynger i Danmark (Nordjylland, Nordøstfyn og Esbjerg), herunder service og reparation, energioptimering og grøn teknologi, offshore vind samt offshore olie & gas

Niels Christensen, direktør i MARCOD, udtaler:

- Vi er meget glade for erhvervs- og vækstministerens besøg og havde en god dialog, hvor han viste tydelig interesse for især muligheder indenfor skibsbygning i miljøvenlige materialer såsom passagerfærger i kulfiber, samt en revurdering og opgradering af det maritime uddannelsessystem – faktisk var han så interesseret, at han inviterede MARCOD til Christiansborg i nærmeste fremtid til videre dialog.

Udover ministeren og Niels Christensen deltog Christine Lunde og Søren Thue (begge erhvervskonsulenter i MARCOD) samt borgmester i Frederikshavn Kommune, Lars Møller, i mødet.

- Frederikshavn Kommune satser på maritim vækst og derfor planlægges der to havneudvidelser i hhv. Frederikshavn og Skagen. Også vores flådestation er rigtig vigtig for Frederikshavn Kommune, siger Lars Møller.

Mødet blev etableret på Erhvervs- og Vækstministerens initiativ. MARCOD er bla. finansieret af Fornyelsesfonden, som sorterer under Erhvervs- og Vækstministeriet, som Ole Sohn er minister for.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Eframe.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close