Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.05.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Etablering af Elinord koster 500.000 kroner

Frederikshavn Elnet skifter navn til Elinord.
Lovgivning medfører nyt navn og ny grafisk identitet for Frederikshavn Elnet, men det "nye" selskab Elinord vil fortsat levere el i nord.


 

Elnetselskabet Frederikshavn Elnet A/S, der er en del af koncernen Frederikshavn Forsyning A/S, skifter pr. 1. juli 2018 navn til Elinord A/S – i daglig tale Elinord.

Baggrunden for dette navneskift er en ny elforsyningslov, der har fastlagt, at elnetselskaber, som er koncernforbundne med andre aktiviteter, skal adskille deres kommunikation og identitet fra resten af koncernen. Idet Forsyningen også sælger el, vand og varme, er selskabet altså omfattet af loven.

Rent praktisk betyder det, at navn, logo, hjemmeside, biler og medarbejdernes beklædning ikke må ligne den øvrige koncerns. Der skal desuden være separat telefonnummer og mail til elnetselskabet.

Der har været gennemført en navnekonkurrence internt for Forsyningens medarbejdere. Blandt de indkomne forslag faldt valget på Elinord. Et kommunikationsbureau har herefter udarbejdet logo, grafisk identitet og ny hjemmeside.

Bestyrelsen for Frederikshavn Elnet A/S har tidligere på året fået forelagt det nye navn og logo. På generalforsamlingen 16. maj 2018 har bestyrelsen formelt godkendt navnet Elinord med en ændring af vedtægterne, der træder i kraft pr. 1. juli 2018.

De omkostninger, der er forbundet med et identitetsskiftet, vurderes at blive knap 500.000 kroner.

- Vi skal jo overholde loven, men jeg og den øvrige bestyrelse beklager, at vi skal pålægges denne ekstraordinære omkostning i forbindelse med en særskilt identitet, udtaler bestyrelsesformand Jens Hedegaard Kristensen.

- Men når dette så er sagt, synes jeg, at både navnet Elinord og logoet er enkelt og ganske passende for selskabet, siger formanden.

Elinord vil, på samme måde som Frederikshavn Elnet, levere el til private husstande og virksomheder i Sæby, Strandby, Frederikshavn by, det meste af Elling og oplandet i dette område. Selskabets drift sker stadig fra Forsyningens adresse på Knivholtvej 15, og der sker ingen ændringer i den måde, hvorpå selskabet hidtil er drevet.

Det kan være svært at skelne imellem, hvad der er elnet, og hvad der er elhandel. Når vi tænder stikkontakten eller komfuret, forventer vi jo, at der er strøm uanset, hvordan eller hvorfra den er kommet ind i huset.

El sælges på markedsvilkår, og du kan købe dit el hos et hvilket som helst elhandelsselskab, Frederikshavn Elhandel, Eniig eller OK.

Elnetselskabet sørger for, at strømmen kommer fra kraftværker, vindmøller med videre og ud til kunderne.

Der er over 50 forskellige net, som leverer strøm i hvert deres område af Danmark. Du kan ikke selv bestemme, hvilket netselskab, der skal levere din strøm.

Oplever du som privatkunde problemer med din elmåler eller manglende strøm, skal du altid kontakte det elhandelsselskab, hvor du køber din strøm. Herefter bliver henvendelsen givet videre til elnetselskabet, der vil udbedre fejlen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close