Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
03.01.2012 | Af: Kanal Frederikshavn

Færge rev sig løs i blæsten i Frederikshavn

Vesborgs bageste fortøjninger kunne ikke holde til den kraftige blæst i Frederikshavn Havn.
Det kraftige blæsevejr kan mærkes i Frederikshavn. Der er tirsdag eftermiddag målt en vindhastighed på 23,8 m/s, og færgen Vesborg rev sig delvis løs, mens den lå til kaj i Frederikshavn. To slæbebåde kæmper her kl. 16.00 stadig med at få styr på færgen.


 

Vesborg blev i november solgt til Færgeselskabet Læsø K/S. Den tidligere Samsø-færge har siden ligget i Frederikshavn, hvor den skal renoveres.

Tirsdag eftermiddag bemærkede en forbipasserende, at færgen nærmest lå midt i bassinet. De bageste fortøjninger kunne åbenbart ikke holde til det kraftige blæsevejr.

Havnevagten blev kontaktet, og to slæbebåde kæmper altså med at få styr på Vesborg, som på et tidspunkt stødte ind i et nærliggende skib, som ligger til ophugning. Det gav et stort brag, som mange i området kunne høre.

Vesborg blev bygget i 1995 på Ørskov Christensens Stålskibsværft. Der er plads til 440 passagerer og 74 personbiler på den 53,80 meter lange færge.

Der var tilsyneladende ingen mennesker ombord på Vesborg, da den rev sig løs, og der er stadig ikke lys på kommandobroen.

Kanal Frederikshavn ville gerne have haft en kommentar fra Havnevagten, men vagthavende ønsker ikke at udtale sig.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close