Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.07.2018 | Af: Michael Frederiksen

Færgeselskabet Læsø: Stigende trafik igen i år

Der er kapacitetsproblemer på Læsø-færgen flere gange i løbet af året.
Færgeselskabet Læsø K/S oplever igen i 2018 en stigende trafik på ruten mellem Vesterø og Frederikshavn. Det gør debatten om en ny færge endnu mere aktuel.

 

- Samlet set har vi i år pr. 24. juli haft en fremgang på fire procent, når det gælder passagerer, og 10 procent, hvad angår biler. Derudover har vi oplevet en stigning i antallet af campingvogne på 38 procent. Dette kommer vel at mærke oven på et 2016, hvor vi også oplevede stigninger, udtaler direktør Lars Simon Rieks, Færgeselskabet Læsø K/S, til Kanal Frederikshavn.

For at imødekomme efterspørgslen øger færgeselskabet kapaciteten i forbindelse med ferier, helligdage samt weekender. Det sker i form af flere afgange med Ane Læsø.

- Vores samlede belægningsprocent for hele året ligger nu på cirka 53 procent og i spidsbelastningsperioder på op til 60-70 procent. Tommelfingerreglen i færgedrift til og fra øer er, at din kapacitet er ved at være brugt på de tidspunkter, hvor kunderne ønsker at sejle, når du når op over 60 procent i spidsbelastningsperioder, forklarer Lars Simon Rieks.

På den baggrund er det nærliggende at spørge direktøren, hvad hans holdning er til en eventuel ny Læsø-færge. Et spørgsmål, som fylder meget på Læsø.

- Debatten på øen er naturligvis meget aktiv. Det er forståeligt, da det er et vigtigt omdrejningspunkt for øen. Desværre er debatten også meget følelsesladet og ikke så meget faktabaseret. Min opgave som direktør er at opstille muligheder for bestyrelsen, og derfor har jeg som sådan ikke en holdning til, hvilken løsning der vælges. Dog synes jeg, at løsningen skal være fremtidssikret med hensyn til kapacitet, driftsøkonomisk rentabel og driftssikkerhedsmæssigt i top, understreger Lars Simon Rieks.

En dobbelt-ender til 180 biler er vurderet til at koste 240 millionerkroner, inkl. byggetilsyn.

I 2017 sejlede 282.000 passagerer med færgen mellem Vesterø og Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close