Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
12.03.2011 | Af: pallew nielsen

Færing vil løbe fra Grenen til Gibraltarklippen

Målet er at nå Gibraltar tirsdag 31. maj efter 78 dages løb alene. Robin Clementsen løber med en specialbygget vogn som eneste rejsepartner.
Færingen Robin Clementsen er urokkelig i sin tro på, at han som den første nogensinde med start mandag 14. marts kan overkomme at løbe strækningen fra Grenen i nord til Gibraltarklippen i syd - en strækning på 3.466 km. 

Folkene hos Smyril Line er åbenbart også overbeviste, da det færøske rederi med anløbshavn i Hirtshals er hovedsponsor for Robin Clementsen, som ikke er bange for at sætte sig store og for mange andre uopnåelige mål.

Sådan var det imidlertid ikke for bare syv år siden, da den uddannede tømrer, med sit eget lille håndværkerfirma, var ved at opgive det hele på grund af en særdeles smertefuld leddegigt.
- Jeg var hårdt medtaget af gigten. Smerten blev langsomt værre og værre og samtidig forsvandt lysten til at leve, fortæller han i en pressemeddelelse fra Smyril Line.

- Jeg havde svært ved at se mig selv leve og blive gammel med gigten og pinen. Jeg sad med en følelse af, at den medicin, som jeg fik ordineret, overhovedet ikke hjalp mig, men i stedet sugede livslysten ud af mig.

Ifølge Robin Clementsen, som Kanal Hjørring også har kontakt med via Facebook, skete ændringen i hans liv pludseligt og helt tilfældigt en ganske almindelig dag i 2005, da han sad i foyeren på sygehuset i Torshavn.

- Mens jeg sad der, kom en ældre asiatisk udseende mand hen til mig og spurgte, hvad der var galt med mig. Det viste sig, at der blev holdt en international lægekonference på Færøerne, og deltagerne besøgte sygehuset netop denne dag. Jeg forklarede den venlige kinesiske læge, så godt jeg kunne på engelsk, at jeg havde leddegigt, og at der ikke var nogen medicin, som kunne hjælpe mig.

- Han kiggede på mig og sagde, at han godt vidste, hvordan jeg kunne komme af med smerterne. Problemet var bare, at han egentlig ikke havde tilladelse til at ordinere mig den nødvendige medicin, for det var tale om en naturmedicin, som han som godkendt læge ikke måtte ordinere.

- Han tog høfligt afsked med mig, men inden han gik, sagde han bare, at jeg skulle prøve med at spise en smule ingefær hver dag. Han sagde det på engelsk. Jeg anede ikke hvad ginger var, og jeg blev heller ikke klogere, da jeg fandt ud af, at han mente ingefær. Jeg kendte ikke roden.

- Men jeg troede på manden. Det virkede som om han vidste, hvad han snakkede om, så jeg fandt en ingefærrod i supermarkedet, og gik hjem, skrællede den og tog et lille stykke i munden.

- Det var en hård oplevelse i starten, men jeg fandt ud af, at jeg kunne klare at spise det, hvis jeg skar det i tynde skiver. Rå ingefær hver dag er hård for maven, men da jeg fandt et firma, som producerer ingefær i pilleform, blev det nemmere.

- Der gik ikke mange dage, før jeg kunne mærke, at jeg fik det bedre. Smerterne forsvandt langsomt men støt, og jeg blev mere og mere adræt igen. Jeg fik det så godt, at jeg efter er par måneder tog beslutningen om at droppe medicinen.

Sammen med ingefæren forsvandt smerterne. Ligesom livsgnisten kom tilbage. Samtidig fik Robin Clementsen et andet syn på tilværelsen, idet han så, at han var blevet reddet fra den visse død.

- Jeg har ikke løbet tidligere. Men jeg følte, at jeg fik det godt af at løbe, jeg blev bedre tilpas og et lykkeligere menneske, fortæller Robin Clementsen.

Efterfølgende er den daglige løbetur blevet første prioritet i hans liv. Hans madvaner og især drikkevaner er blevet lagt om, så han hele tiden er bevidst om, at de fødevarer, som bliver indtaget, er med til at optimere hans fysiske evner.

I april 2010 satte han sig for at løbe Færøerne fra nord til syd i et stræk, som kun blev afbrudt af de nødvendige sejlture mellem øerne. En strækning på 240 kilometer, som han klarede på 35 timer og 30 minutter.

Det var på denne tur, at han traf den endelige beslutning om at udrette noget rigtig stort. Nu er ruten så stukket ud.
Fra mandag 14. marts går det løs. Planen er at løbe turen i strækninger på mellem 40 og 100 kilometer, alt efter hvordan terrænet er. Som udgangspunktet vil han løbe i to dage og hvile i en dag.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close