Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.04.2017 | Af: Michael Frederiksen

Færre byrådsmedlemmer: S splittet i spørgsmålet?

Gruppeformand Bjarne Kvist (S): - Vi lader som udgangspunkt altid vore gruppemedlemmer stemme frit og efter egen overbevisning. Foto: Eframe.dk
Socialdemokratiets gruppeformand i byrådet i Frederikshavn Kommune, Bjarne Kvist, kan sagtens forestille sig, at partiets 14 byrådsmedlemmer er delte i spørgsmålet om at reducere antallet af byrødder.

 

Venstre og Det Konservative Folkeparti foreslår på byrådsmødet i næste uge, at antallet reduceres fra 31 til 29 i perioden fra 2018-2021 og fra 29 til 27 i perioden fra 2022-2025.

- Vi har diskuteret sagen løbende i gruppen og træffer en beslutning om vores holdning på vort gruppemøde på mandag, udtaler Bjarne Kvist til Kanal Frederikshavn.

I spørgsmålet om lønstigning til byrådsmedlemmerne var der ikke fælles fodslaw hos byrådets største parti.

- Vi lader som udgangspunkt altid vore gruppemedlemmer stemme frit og efter egen overbevisning, hvilket også vil ske i dette tilfælde, men som altid forsøger vi også finde et kompromis, hvis der er forskellige opfattelser blandt gruppens medlemmer. Det kunne godt være tilfældet i denne sag, erkender Bjarne Kvist.

I januar argumenterede Bjarne Kvist imod færre byrådsmedlemmer. Han talte derimod varmt for at sammenlægge flere politiske udvalg. Han understreger, at afgørelsen skal træffes af det nye byråd. Ifølge Bjarne Kvist ligger det dog lige til højrebenet, at Sundhedsudvalget bliver en del af Socialudvalget, ligesom Plan- og Miljøudvalget sammenlægges med Teknisk Udvalg.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Eframe.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close