Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.11.2018 | Af: Kanal Frederikshavn

Familien Ørskov fejrer 60 år med værftsaktiviteter

Direktør Lars Fischer, direktør Christina Ørskov og bestyrelsesformand Niels Ørskov. Foto: Eframe.dk
I 2018 kan familien Ørskov fejre 60 års jubilæum. De har drevet værftsaktiviteter på havnen i Frederikshavn siden 1958. 

 

Det hele begyndte som Ørskov Christensens Stålskibsværft – gennem årene har virksomheden udviklet sig, og for 15 år siden ændrede de navn til det nuværende ORSKOV YARD. Jubilæet fejres på lørdag med et brag af en fest for alle ORSKOV YARD-ansatte.

Arne Ørskov Christensen etablerede virksomheden som et nybygningsskibsværft, hvor konstruktion og bygning af nye stålkuttere var omdrejningspunktet for aktiviteterne, og gennem årene udviklede Ørskov Christensens Stålskibsværft sig hurtigt til andre og større skibstyper.

- I 1972 overtog jeg ansvaret for driften af virksomheden, hvor vi frem til 2003 byggede over 200 skibe. Men med tiden blev konkurrencen fra østen dog for stor, og jeg valgte derfor at lukke nybygningsværftet ned i 2003, siger bestyrelsesformand Niels Ørskov.

Det blev begyndelsen på en ny æra for familien Ørskov. Den næste generation overtog driften i det nyoprettede selskab - ORSKOV YARD A/S - med Jeppe Ørskov som direktør og hans søster Christina Ørskov som bestyrelsesformand. Det nye selskab havde primært fokus på service og reparation af fartøjer fra stort set alle segmenter i den maritime industri.

- Succesen blev opnået sammen med en række stærke samarbejdspartnere fra den maritime klynge i Frederikshavn. Udviklingen gik stærkt, og jeg er meget stolt af at være tredje generation af Ørskov-familien, som er med til at udvikle og drive virksomheden videre - og mon ikke den fjerde generation også er på vej, siger Christina Ørskov med et smil.

Efter Jeppe Ørskovs alt for tidlige død i 2015 består direktionen i ORSKOV YARD i dag af Christina Ørskov og Lars Fischer. Missionen i 2018 er stadig den samme som i 2003, da ORSKOV YARD A/S blev grundlagt - at levere højkvalitets skibsreparationer og være blandt de absolut bedste i verden på området. Både når det gælder faciliteterne og kompetencerne blandt virksomhedens mange ansatte.

ORSKOV YARD servicerer fortsat en bred skare af segmenter fra hele den maritime branche. Alle skibstyper i vidt forskellig størrelse, såsom offshore support skibe, færger, fiskefartøjer, tankskibe og militærfartøjer er at finde blandt virksomhedens kunder. Fartøjerne anløber Frederikshavn fra nær og fjerne egne for at få udført reparation og vedligehold hos ORSKOV YARD.

- ORSKOV YARD er geografisk godt placeret og vores faglige og håndværksmæssige niveau er højt. Faciliteterne er moderne, og der investeres til stadighed i værftet, så det også i fremtiden er muligt for ORSKOV YARD at møde kunderne og deres krav med udgangspunkt i de bedst tænkelige forhold, siger direktør Lars Fischer

For 35 år siden kunne Ørskov Stålskibsværft fejre 25 års jubilæum. I den anledning blev der udgivet en jubilæumsavisen ved navn "Ørskov-Sprøjt". Den kan læses på ORSKOV YARDs nye hjemmeside.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Eframe.dk

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close