Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.03.2012 | Af: Helle Glenstrup

Fantastisk signal fra Sygehus Vendsyssel

Sygehus Vendsyssel skal danne ramme om et videnskabeligt forsøg med natur-medicin.
Helle Glenstrup blogger på Kanal Frederikshavn: Så kom det endeligt: Et tilbud om behandling med et naturligt produkt på et hospital - og oven i købet på Sygehus Vendsyssel.
 

Et fantastisk signal at sende, at vores sundhedssystem er åbent for naturlige løsninger i stedet for altid blot at anbefale syntetisk fremstillet medicin, der alt for ofte har nogle fatale bivirkninger.

Forsøget går ud på, at kvinder med problemer i overgangsalderen får tilbudt behandling med rødkløverekstrakt. Der skal deltage 50 kvinder i forsøget, og når de er fundet, starter det.

Tidligere tilbød man kvinder med den slags problemer behandling med et kunstigt hormonpræparat, som ganske vist hjalp de fleste, men er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Tankevækkende, at vores sundhedssystem kunne finde på at tilbyde den form for behandling med den risiko. Mange kvinder var så plagede af generne ved overgangsalderen, at de kapitulerede og tog imod hormonbehandlingen. De måtte så leve med angsten for at få kræft.

Det viser så tydeligt, at man ikke tænker på det hele menneske, men blot på et problem, som forsøges løst med medicin. At det så kan skabe nogle langt alvorligere problemer, tager man så fat på senere. Må dette forsøg være tegn på, at der er ved at blæse nye vinde i sundhedssektoren…

Et vellykket forsøg med rødkløverekstrakt er tidligere blevet gjort i England, og nu har lektor Ph. D Per Bendix Jeppesen valgt Sygehus Vendsyssel til et videnskabeligt forsøg i Danmark.

Det var også Per Bendix Jeppesen, der i efteråret 2011 stod for gennemførelsen af første halvdel af et projekt henvendt til diabetes 2-patienter, der skal vise, om de gamle grønsager (kål og rodfrugter) er bedre til at regulere blodsukkeret end moderne grønsager. Det er sund fornuft at forsøge at afhjælpe eventuelle problemer på naturlig vis, frem for at give medicin for problemet.

Per Bendixen er tilknyttet diabetesforskningslaboratoriet ved Aarhus Universitets Hospital, og vi skal være ham meget taknemmelig for, at han har valgt Sygehus Vendsyssel til sine videnskabelige forsøg. På den måde kommer det vendelboerne til gode.

Forhåbentlig får Per Bendixen også lyst til på et tidspunkt at foretage forsøg med planten stevia, som indeholder et naturligt sødestof, og som ligefrem har en gavnlig effekt for diabetes 2-patienter og patienter med forhøjet blodtryk. Stevia er netop blevet godkendt i Danmark som sødestof, og den plante forsker Per Bendixen også i. Lad os krydse fingre for, at også dette forsøg kommer til at foregå i Vendsyssel.

Hurra for Per Bendixen. Lad os håbe, at hans forsøg lykkes og vil skabe genklang i sundhedssektoren, så flere læger får øjnene op for, at man kan behandle med andet end syntetisk fremstillet medicin.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close