Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.04.2014 | Af: Leif Jensen

Fem skarpe til koncert-aktuelle Ida Gard

Fredag 25. april vender Ida Gard tilbage i Frederikshavn, og denne gang i Det Musiske Hus. Foto: Helle Hornshøj.
- Jeg har jo før spillet et par gange i Frederikshavn, og jeg synes, publikum altid har været virkelig søde, når jeg har kigget forbi. Denne gang har jeg den lokale frederikshavnerdreng Mike Ard Holm med på lys, så han glæder sig til at komme lidt på hjemmebane. Turnéen er startet rigtigt godt, og jeg synes, vi er kommet godt fra start.

 

Sådan fortæller Ida Gard, som på fredag igen vender tilbage til byen for denne gang at gå skridtet op fra de tidligere koncerter i Maskinhallen og op på scenen i de større rammer i Det Musiske Hus. Her bliver der gjort klar med levende lys på de runde cafébord, og dermed lavet den perfekte ramme til en aften med en af dette lands mest solide sangerinder, der er aktuel med sit andet album ”Doors”.

- Den største forskel på den nye plade og på mit debutalbum er først og fremmest stemningen i sangene. Derudover er den første plade mere håndspillet, mens ”Doors” er mere produceret og mere direkte og konfronterende, forklarer Ida om det nyeste værk, der er lavet og indspillet i New York.

- Det var egentlig bare, fordi jeg havde en idé om, at der var noget for mig at hente ved at tage derover. Så jeg fik arrangeret det sådan, at jeg var der i tre måneder i efteråret 2012, og hen imod slutningen af mit ophold fik jeg kontakt med den person, som så senere blev producer på pladen. Vi lavede noget sammen, og det spillede bare rigtigt godt, så jeg tænkte, at det så måtte være det rigtige at gøre, fortæller sangerinden om mødet med Jamie Siegel, der styrede knapperne, mens Ida Gard var i studiet i staterne.

Koncerten i Frederikshavn er en del af en mindre koncertturné, inden Tyskland kalder til efteråret. Her skal Ida Gard på turné med den tyske singer/songwriter Gregor Meyle.

- Til august udgiver vi ”Doors” dernede, og så må vi se, hvad der sker. Vi forsøger at få noget radio på, og vi er ret langt med at få kørt det hele i stilling, fortæller Ida Gard, som musikjournalisterne herhjemme næsten ikke kan skrive om uden at skrive ”oh my Gard” med reference til sangerindens efternavn og hendes evner på scenen.

Hun glæder sig til at komme nordpå igen, og slutteligt udsætter vi hende i dette interview for fem skarpe. Fem sætninger, som hun hurtigt skal færdiggøre og på skrift ser sådan her ud:

Hvis jeg havde en 10´er for hver gang, jeg har hørt ”oh my Gard” om det de skriver og siger om mig, så…

- ... vil jeg købe mig en ejerlejlighed inde i København for alle mine penge (lyder det prompte, og der bliver straks grinet højlydt).

Verden vil være et bedre sted, hvis folk bare ville…

- ...gøre sig umage og være søde og ordentlige med hinanden.

Jeg gad godt at have skrevet lige præcis den her sang.

- Uh, den er svært (lang pause og der bliver grublet) …Lille Peter Edderkop. Alle kan den, og den er god hver eneste gang. Vi får den jo ind med modermælken (og så bliver der grinet igen)

Hvis jeg ikke var musiker, så var jeg…

- Sådan noget som psykolog, tror jeg… eller måske skolelærer. Det er alle i min familie, så det ville være det der med at gøre som alle de andre.

Koncerten i Frederikshavn bliver…

- Vild og ærlig, og totalt skarp.

Ida Gard går på scenen i Det Musiske Hus fredag og du kan læse mere om koncerten samt købe billet her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close