Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.07.2012 | Af: Leif Jensen

Festival handler om meget mere end musikken

Lørdag er traditionen tro den dag, som samler flest mennesker til Skagen Festival.
Traditionen tro er der her den første weekend i juli årets udgave af Skagen Festival. Her er der tale om landets ældste musikalske flerdags musikalske begivenhed, og således er det 42. gang, at der er musik på toppen af Danmark.

 

Men Skagen Festival handler om meget mere end musik. Det handler også om samvær, hygge og gensyn med venner og familie. Således var der lørdag eftermiddag, udover musikken, masser af liv og glade dage rundt omkring i hele byen.

Det danske sommervejr har vist sig fra den lunefulde side, og her må der være tale om vekslende skydække, som meteorologerne på tv kalder det. Skiftevis dryp fra himlen og opholdsvejr har været dagsordenen. Torsdag var der på det nærmeste tropeagtige temperaturer, fredag bød på regnvejr og lørdag en blanding af det hele.

Derfor havde folk fundet paraplyerne og andet frem i kampen mod vejrguderne, men humøret kunne ingen tage fra de mange fremmødte. Lørdag er traditionen tro den dag under festivalen, hvor der er flest mennesker i byen. De lokale siger, at halvdelen af beboerne i Skagen deltager i løjerne, mens den anden halvdel er blandt de mange frivillige, der år efter år stiller op og hjælper til med at få det hele til at klappe.

De to store telte med gratis entre, Torvescenen og Havnescenen var proppet til bristepunktet, mens musikken drønede derudaf, men derudover var der mange andre steder i byen, hvor der også blev givet koncerter.

I gårdhaven ved Bodilles Kro var der også godt fyldt, og her blev der serveret en omgang musikalsk ”Whisky In The Jar” foran de spisende gæster. Også ved Bryghuset i hjertet af Skagen var der musik i gården, mens man bagved den store røde bygning tog imod cykelholdet fra Tour de Bière, der havde sidste stop netop her efter deres lange tur gennem det jyske med starten i Aabenraa for en uge siden.

Fiskerestauranterne på havnen har kronede dage, og der blev taget godt fra sig af retterne. Størstedelen af de spisende gæster, der ikke taler vort modersmål, kommer længere nordfra. Der er mange nordmænd i Skagen, og det glæder alle erhvervsdrivende, da det i øjeblikket er godt at være fra Norge og derfor spenderer de også nogle penge, når de holder ferie væk hjemmefra, og alt hvad der hedder Skagen-et-eller-andet er altid populært.

Så som de siger i Skagen: It´s good to see you.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

FOTO: Leif Jensen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close