Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.06.2016 | Af: Michael Frederiksen

FfI og Skagen tjener på salg af Nicolaj Thomsen

Nicolaj Thomsen spillede i FfI fra han var 13 til 16 år. Foto: Mike Bunde Jensen, TV2 Nord
AaB's salg af fodboldspilleren Nicolaj Thomsen til Nantes i Frankrig betyder, at både FfI og Skagen kan glæde sig til lidt ekstra indtægter.

 

I henhold til FIFA's regler tilfalder fem procent af transfersummen de klubber, som Nicolaj Thomsen repræsenterede, fra han var 12 til 23 år. Han sparkede sine første fodboldstøvler skæve i Skagen IK, hvorfra han som 13-årig skiftede til FfI. Her spillede han i tre år, inden turen - som 16-årig - gik til AaB.

I 23-årige Nicolaj Thomsens tilfælde er det altså Skagen, FfI og AaB, som skal dele fem procent af transfersummen, der endnu ikke er blevet offentliggjort. Midtbanespilleren havde dog kun et halvt år tilbage af sin kontrakt i AaB, hvilket under normale omstændigheder reducerer prisen markant.

AaB har efter salget opjusteret forventningerne for regnskabsåret 2016 fra et overskud før skat i niveauet 2-7 millioner kroner til et overskud før skat i niveauet 5-10 millioner kroner. Klubben oplyser, at der heri er indeholdt yderligere strategiske investeringer i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere.

Er Nikolaj Thomsen eksempelvis blevet solgt for otte millioner kroner, bliver der 400.000 kroner til fordeling mellem Skagen IK, FfI og AaB. Og her er det værd at bemærke, at årene ikke vægtes lige højt. 

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close