Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
15.08.2020 | Af: SPONSORERET INDHOLD

Fjern skimmelsvamp i en fart: Tid en vigtig faktor

Tid er en afgørende faktor, når du skal fjerne skimmelsvamp. Måske har du allerede fået mistanke om skimmelvækst i dit hjem? Skimmelsvamp kan opdages på mange måder. Der kan være synlige plamager, indeklimaet kan virke anderledes, eller et af familiens medlemmer kan begynde at reagere med symptomer på skimmelsvamp. 

 

Der findes mange forskellige måde at reagere på, men her er nogle af de mest almindelige symptomer på skimmelsvamp:

• Hovedpine
• Hukommelsessvigt
• Træthed
• Svimmelhed
• Koncentrationsbesvær
• Kløende næse og øjne
• Luftvejsinfektioner
• Åndedrætsbesvær

Uanset årsag og opdagelse, skal du i gang med at gøre noget hurtigst muligt.

Sådan fjernes skimmelsvamp
Når skimmelsvampen skal fordrives, er fremgangsmåden som regel den samme. Det gælder både for huse, lejligheder, arbejdspladser og lignende. Skimmelsvampen er en genstridig modstander, som ikke giver op lige med det samme.

Lav en forundersøgelse
Først skal skimmelvæksten lokaliseres. Det sker ved en forundersøgelse. Her vil man også ofte sætte fokus på årsagen. Det er et vigtigt punkt for at sikre sig mod fremtidig spredning eller gentagelse af problemet.

Få dækket godt af
Herefter går afdækningen i gang. Det inficerede område bliver isoleret, så det kan behandles. Afdækningen laves som regel med støvvægge, støvdøre, sluser og luftrensere. Dette er endnu et trin for at sikre resten af boligen i forbindelse med fjernelsen.

Fjern inficerede materialer
Tredje trin er den fysiske fjernelse af problemet. Det er nedrivningen. Det kan lyde voldsomt, men hvis skimmelsvampen først har fået fat i eksempelvis en træbjælke eller gulvet, er det bedste at få fjernet de inficerede materialer.

Start afrensningen
Når de inficerede materialer er fjerne kommer den mere kemiske bekæmpelse af skimmel. Afrensningen foregår med kemisk afrensning og tørdamp afrensning. Ved sidstnævnte bruges der udelukkende rent vand – altså ingen kemikalier overhovedet. Med højt tryk og vandtemperatur langt over kogepunktet er det stadig en effektiv metode til afrensning. Du skal dog være opmærksom på, at ikke alle materiale kan tåle tørdamp afrensning.

Kræv en grundig kvalitetskontrol
Efter alle de foregående arbejdsopgaver bør der altid foretages kvalitetskontrol. Test for skimmelsvamp igen. Dette gøres for at sikre, at alle rester af skimmel er blevet fjernet. Ellers står du med ny vækst om et øjeblik.

Få professionel assistance
Det er nok blevet tydeligt, at bekæmpelse af skimmelsvamp er en større opgave. Derfor kan det være en rigtig god idé at alliere sig med professionelle fagfolk, der har både udstyr og erfaring.

Skimmelsvamp og andre fugtskader påvirker indeklimaet og kan forårsage sundhedsmæssige konsekvenser. Derfor er det vigtigt at arbejde præcist og effektivt, når først mistanken er opstået. Her kan fagfolk med mange års erfaring virkelig gøre en forskel. De kan både fjerne den nuværende vækst og hjælpe dig med at forebygge ny vækst.

Som nævnt ovenfor findes der også flere muligheder for afrensning. Vi anbefaler, at du søger rådgivning hos professionelle fagfolk for at finde den helt rigtige løsning til dit hjem. Kampen mod skimmelsvamp skulle nødig gøre mere skade end gavn i din bolig.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Partnertekst.dk

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close