Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.10.2021 | Af: Andreas O. Hansen

4-0 over SønderjyskE uden kaptajn og Galansky

Søndag eftermiddag tog Frederikshavn White Hawks imod SønderjyskE hjemme i Nordjyske Bank Arena. Her blev det til en flot 4-0 sejr til høgene grundlagt på en stærk defensiv, en flot præstation af Mathias Seldrup i målet og scoringer fra Mark McNeill, Nikolaj Krag-Christensen og to gange Aleksi Halme.

 

Dagens opstilling var uden kaptajn Jesper Jensen, der skulle være sygdomsramt. Derudover stod Mathias Seldrup på mål, da Tadeas Galansky udkig skadet i Herning i fredags, og den stærke tjekke var heller ikke at finde i boksen - her stod i stedet Kevin Frydkjær klar som reservekeeper.

Derudover manglede hjemmeholdet fortsat Mads Larsen, Christian Mieritz, Aleksandr Bumagin og Mikkel Bertelsen (alle skadet).

Første periodes start var tempofyldt, og gæsterne testede Mathias Seldrup efter bare 11 sekunder. Efter tre minutter var Christopher Frederiksen tæt på, da han kom alene afsted mod Nicolaj Henriksen i SønderjyskE's mål.

Forinden lignede det en, ikke dømt, checking from behind på Eemeli Räsänen, og det ville den store finne ikke acceptere. Han var straks nede og sætte sig i respekt med et par gode hit i egen forsvarszone. Senere stoppede finnen en friløber til gæsterne, da kom med hjem og satte en vigtig stav på en pasning efter at været gå med helt frem i offensiven. Virkelig stærkt spil fra ligaens måske bedste back.

White Hawks kom foran i det niende minut, da Aleksi Halme lagde pucken på tværs i målfeltet, hvor gæsternes back Mike Little stoppede den, og selv skubbede den det sidste stykke over målstregen.

Høgene fortsatte en tungt pres til store klapsalver i Nordjyske Banke Arena, og det lugtede af en to-måls føring inden pausen - som også faldt med fire minutter igen.

Mads Falborg Iversen spillede Mark McNeill fri til en friløber, og her lykkedes det, endelig, canadieren at score sit bare tredje sæsonmål, da han satte pucken højt over Nicolaj Henriksens gribehandske. Det var første gang, han scorede på hjemmebane.

Aleksi Halme var millimeter for gøre det til 3-0, men her fik Nicolaj Henriksens lukket af, og stillingen forblev 2-0 efter 20 gode WH-minutter og på en skudstatistik de førte 8-3.

Anden periode startede med et farligt udspring fra banden, der var tæt på at give en chance til SønderjyskeE, inden de fik kampens første powerplay på en ekstrem tynd udvisning, som satte gang i et langt pres fra gæsterne.

Høgene kæmpede bravt og holdt stand - endda med en Oliver Anker, som mistede klingen på den ene skøjte og store dele af undertallet hoppede rundt på en skøjte og forsvarede.

Presset blev for meget for Jari Pasanen, som tog en timeout efter knap fire minutter, og det var et taktisk godt træk. For da spillet blev fløjtet i gang igen bragte Nikolaj Krag-Christensen høgene foran 3-0, spillet fri i slottet af Christopher Frederiksen bag mål.

SønderjyskE tog over igen og pressede tungt for en reducering, og flere gange beviste Mathias Seldrup, hvorfor han er en del af ligaens bedste målmands-team.

Midtvejs skulle en cross-checking fra sønderjydernes Mads Eller have givet høgene deres første powerplay, men Eemeli Räsänen var ikke tilfreds med behandlingen af sin holdkammerat og tog fat i Eller. Derfor måtte han ligeledes skøjte til afkøling - igen med et stærkt utilfreds hjemmepublikum i ryggen.

Med fem minutter igen fik SønderjyskE en ny mulighed i overtal, og her var stolpen og på ny stærkt spil af Mathias Seldrup med høgene.

Aleksi Halme sluttede af med en styring op på overliggeren inden pausen. 3-0 til White Hawks, mens skudstatistikken var vendt til gæsterne fordel og hed 14-22.

Tredje periode startede, hvor anden periode slap. SønderjyskE dominerede, og høgene forsvarede deres tre-måls føring. Det blev derfor til ganske få chancer til hjemmeholdet

Mark McNeill havde WH's eneste mulighed i første halvdel, da en lumsk baghånd var tæt på at snige sig ind ved nærmeste stolpe. Modsat blev gæsterne heller aldrig rigtig farlig - hertil stor ros til høge-defensiven, som roligt lukkede af, mens tiden gik af uret.

De 1278 tilskuere, heraf cirka 20 fra det SønderjyskE, kunne derfor se et hårdt kæmpende White Hawks-mandskab med kontrol. Også da SønderjyskE erstattede målmanden med en ekstra markspiller i de sidste tre minutter.

Til sidst kunne Aleksi Halme lukke og slukke med en scoring i tomt mål og sikre en White Hawks sejr på 4-0, som betød point til førstepladsen og ikke mindst tre gode point til FINAL4 dysten. Her ligner WH nu en sikker deltager.

Der venter nu Frederikshavn fem dages pause inden de næste lørdag skal en tur Rødovre.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close