Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
07.08.2021 | Af: Michael Frederiksen

Fodbold: Vi tager pulsen på de lokale seriehold

Skagen IK er forvarende mester i Sparekassen Vendsyssel Ligaen, men forventningerne til efterårssæsonen er ikke store.
I weekenden begynder de lokale serieklubber i fodbold en ny sæson, og Kanal Frederikshavn er naturligvis med på sidelinjen. Vi tager i denne artikel pulsen på de seks hold i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

 

Vi skal igen have kåret en vinder i kommunemesterskabet, hvor Skagen IK's serie 3-hold strøg til tops i foråret.

Vi fortsætter også med Ugens Kamp, hvor vi kårer Kampens Spiller, der får overrakt en flot Diadora-trøje.

Deltagerne i Sparekassen Vendsyssel Ligaen er vanen tro alle førstehold i Frederikshavn Kommune fra serie 3 og op.

IF Skjold Sæby - JS1, pulje 1:
IF Skjold Sæby rykkede i foråret ned i Jyllandsserien 1 efter to år i Dannarksserien. Klubben har mistet Daniel Gravesen og Gerardas Zukauskas, som begge havde svært ved at komme på førsteholdet.

Cheftræner Nikolaj Dorff kan dog også glæde sig over tilgang.

- Det ser spændende ud, men jeg kan desværre ikke oplyse yderligere for nuværende, da vi stadig er i en opstartsfase med mange på ferie, siger træneren.

Hvad er dine forventninger i JS1?

- Vi har et forholdsvis fornuftigt kendskab til de fleste hold, og jeg vil umiddelbart vurdere, at det kan blive en drabelig omgang med små marginaler, som kan afgøre placeringerne. Vi går ind til turneringen med stor respekt for alle hold i rækken.

Hvordan skal I udnytte jeres erfaring fra DS?


- Vi skal formå at overføre og fastholde intensiteten og den taktiske disciplin, som vi har fået gennem vores erfaringer med at spille i DS. Når det er sagt, skal vi samtidig have "omstillet" os til Jyllandsserien, hvor der måske ikke spilles helt så direkte og fysisk. Vi vil sandsynligvis komme til at have flere kampe, hvor vi er mere på bolden, og her er der meget, vi vil, kan og skal forbedre. Der er mange dygtige hold i Jyllandsserien, og viser vi ikke den rette ydmyghed og arbejdsmoral, bliver det straffet, understreger Nikolaj Dorff.

FfI - JS1, pulje 1:
FfI er placeret i samme JS1-pulje som IF Skjold Sæby, så der venter et par interessante lokalopgør. Det første spilles onsdag 18. august på Sparekassen Vendsyssel Arena i Sæby.

FfI har sagt farvel til Tobias Overlade, Daniel Overlade, Mathias Dyg Jensen (AaB), Frederik Torp (håndbold) og Thomas Kirk.

Nye i førsteholdstruppen er Gerardas Zukauskas (retur fra IF Skjold Sæby), Seppe Op de Beeck (egne rækker) og Christian Jørgensen (egne rækker).

- Overlade-brødrene er jo to rutinerede spillere, som samtidig er nogle gode drenge. Det kan sikkert mærkes, de er væk, men så må dem, der får chancen, vise, at de kan være med på dette niveau, udtaler FfI's cheftræner, Peter Enevoldsen.

- Vi får et mere ungt hold, der sikkert vil blive bedre, jo flere kampe vi får. Vores trup er ikke så bred mere, men jeg ved, det bliver en hård pulje med mange jævnbyrdige kampe. Først gælder det om at komme i top 5, fastslår FfI-træneren.

De fem bedste hold i puljen bliver i JS1 og skal i foråret spille om oprykning til Danmarksserien.

Skagen IK - serie 3, pulje 24:
Jesper Nielsen er stoppet som cheftræner. Han har fået nyt arbejde i heldagsklassen på Sæbygaard Skoleafdeling.

Først i torsdags oplyste Skagen IK, at Brian Strauss og Kasper Lundholm overtager ansvaret efter Jesper Nielsen.

Frederik Nielsen, Mathias Søndergaard og muligvis flere er væk. Til gengæld er Marcus Fynbo vendt hjem til Skagen IK fra Hjørring IF.

- Forventningerne er ikke høje. Vi står foran et kæmpe generationsskifte, men det har vi prøvet før, siger Kasper Lundholm.

I foråret spillede Skagen IK oprykningskampe.

- Oprykningen er langt væk lige nu - også når man kigger på dem, som rykkede ned i foråret, påpeger Kasper Lundholm, der har SEIF som oprykningsfavorit.

Skagen åbner sæsonen søndag eftermiddag ude mod FfI's andethold. Det er Ugens Kamp i Sparekassen Vendsyssel Ligaen.

Østervrå IF - serie 3, pulje 25:
Foråret bød på en skuffende nedrykning til serie 3, men til gengæld har sommeren været fantastisk i ØVI, som har fået masser af omtale qua Joakim Mæhles succes i EM-slutrunden.

ØVI er placeret i "Aalborg-puljen".

- Det er ikke kun en ny række og mange ukendte modstandere. Vi oplever også udskiftning i truppen på grund af familieforøgelse, husbyggeri og andet. Det gør, at et nogle af de rutinerede drenge ikke står til rådighed dette efterår. Men heldigvis har vi fået et par gamle Østervrå-drenge hjem, siger assistenttræner Mathias Rosendal, som blandt andet glæder sig over, at tvillingebrødrene Mads og René Elefsen er samlet i ØVI igen.

Ny i den røde trøje er også Frederik Buus, som er skiftet fra SEIF.

ØVI satser på at spille med i den sjove end af rækken.

SEIF - serie 3, pulje 24:

SEIF rykkede skuffende ned i serie 3, men holdet åbner sæsonen med en dejlig oplevelse i bagagen.

Torsdag aften havde SEIF besøg af Vendsyssel FF i første runde af pokalturneringen, og selv om SEIF tabte 1-6, var det en fantastisk aften på Nordjyske Bank Arena. 

Nicklas Dam bragte sensationelt hjemmeholdet foran efter otte minutter, og føringen holdt til kampens 31. minut.

SEIF har mistet to spillere. Frederik Buus har boet et par år i Østervrå og vælger nu at spille i ØVI. Derudover er Frederik Christensen tabt for De Gule.

Ny i klubben er Casper Holm, som er flyttet fra Aalborg til Strandby. Efter to års fodboldpause har den tidligere førsteholdsspiller i FfI valgt at spille i SEIF. Han debuterede i pokalkampen og spillede stærkt i forsvaret, indtil han måtte udgå med en skade efter 29 minutter.

FC Vakok - serie 3, pulje 24:
FC Vakok fra Frederikshavn noterede sig for stabile 17 point i 14 kampe i foråret. Det sendte dog holdet ud i en kvalifikationskamp mod Vestbjerg IF. Her var FC Vakok bagud med 1-3, men vandt 4-3 efter to mål i kampens sidste 20 minutter.

Der er ingen tvivl om, at FC Vakok vil være tilfreds med igen at undgå nedrykning, og faktisk skal der kun ét hold direkte ned fra pulje 24, idet Lundergård IU har trukket sit hold. 

FC Vakok åbner endda sæsonen med tre nemme point, idet Hjørring IF ikke stiller op i eftermiddagens programsatte premiere i Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close