Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.03.2012 | Af: Leif Jensen

Følelserne løb af med løbetossen fra Strandby

23 løbere stillede op på den klassiske marathondistance, mens 50 nøjedes med halvmarathon.
Der var blå himmel, og solen skinnede lystigt, mens temperaturen var nede i den tunge ende af skalaen, da Strandby blev invaderet af ivrige løbere lørdag formiddag. I alt 190 deltagere var der fordelt på de forskellige distancer, og dermed er der aldrig blevet løbet så mange kilometer i den gamle fiskerby som på netop den her dag.

 

Årsagen var, at Rico Eiersted - løbetossen fra Strandby - havde arrangeret Strandby Vinterkarussel, og at dømme efter reaktionerne efter løbet, så er det en succes, der tåler en gentagelse næste år.

Der var 23 deltagere på den klassiske marathondistance, 50 deltagere på den halve distance og resten fordelt som såkaldte rundeløbere, hvor en del af deltagerne var skolebørn i det, der blev angivet som ”klassedysten”. Selv om Rico Eiersted selv løb den fulde distance, tog han sig tid til at sende både halvmarathon-deltagerne og rundeløberne afsted.

Blandt de mange deltagere var der debutanter på de forskellige distancer, og der blev sat nye personlige rekorder på turen, som på de to længste ture bød på 4,7 km lang rundstrækning med god variation. Det hele blev sat i gang fra Strandby Hallen ved siden af skolen, og så gik turen ellers sydpå via grusvejen og hen over klitterne og ned på stranden. Derfra op til havneområdet, inden turen gik igennem de gamle af byens gyder og op til hallen igen.

Vinden drillede lidt på stykket ud af grusvejen, men nede ved vandet gik turen nordpå og dermed fik man vinden i ryggen. Her kunne man samtidig nyde synet ude over det blå hav og se skibene vugge blidt i havnen.

Efter løbet var der højt humør i målområdet, og da samtlige løbere var kommet ind, blev der disket op med lidt god mad og noget til ganen i hallens cafeteria. Her tog tovholderen ordet og udtrykte stor begejstring over, at det lykkedes at trække så mange mennesker til arrangementet. En lille fugl sang om, at den gode hr. Eiersted nu ikke sov særligt godt natten op til løbet. Der var lidt sommerfugle, der spøgte, om det hele nu også flaskede sig.

Men det var der nu ingen tvivl om, og mens der blevet forsynet sig af lækkerierne, så blev dagens strabadser diskuteret, og der blev fortalt om de kommende løbe-anstrengelser.

På grund af noget sløj opbakning fra skoleklasserne, så blev der lavet om på det oprindelige koncept med hensyn til ”klassedysten”. Det var sådan, at det klassetrin, der havde løbet fleste kilometer, vandt, men det lavede tovholderen om på. Så det endte med at blive sådan, at samtlige børn, der var med til løbet, vandt turen på Restaurant Snerlen, hvor kok Tonny Kristensen vil lave mad sammen med børnene en hel dag.

- Det var en vellykket dag, må man sige. Det var lige før, følelserne løb af med mig, da jeg rundede de 40 km. På det tidspunkt løb jeg sammen med en anden nede på havnen og måtte lige trække mig lidt væk for at samle mig. Tankerne fløj gennem hovedet. Alt lige fra til det var det første marathon her i min hjemby, og at det hele klappede og sådan, fortæller Rico og afslører samtidig, at familien altid får en tanke, når han runder målstregen.

Hurtigste mand på marathon-distancen løb i tiden 3 timer 8 minutter.

- Men det er lagt op til, at der ikke er én vinder, men at alle vinder, siger en træt og glad Rico Eiersted, der samtidig tager hatten af for tidstagerne i form af hans svoger og svigerinde, der sad i målområdet og frøs i skyggen i fem stive timer.

Indenfor de næste par dage kan man på hjemmesiden se resultater, billeder fra løbet og samtidig udskrive et diplom.

Billederne her til historien om løbet er taget af Susanne Nielsen, der havde taget sit kamera med løbeturen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Susanne Nielsen

FOTO: Susanne Nielsen

FOTO: Susanne Nielsen

FOTO: Susanne Nielsen

FOTO: Susanne Nielsen

FOTO: Susanne Nielsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close