Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2014 | Af: Kanal Frederikshavn

Første hjemmekamp i ny hal senest 1. december

Mogens Brag og Peter Conradsen begyndte i dag nedrivningen af den gamle tagkonstruktion. Foto: Tom Jensen
Frederikshavn White Hawks' første hjemmekamp i den nyrenoverede og udvidede Scanel Hockey Hockey bliver senest 1. december 2014. Det oplyste direktør Karl Erik Slynge fra Trigon, som er udpeget som hovedentreprenør, på formiddagens pressemøde i Nordjyske Bank Lounge.

 

I sæsonen 2013/2014 spillede White Hawks 17 kampe i Metalligaen inden 1. december, så med mindre hal 2 kommer i brug, venter der høgene mange busture i efteråret 2014.

Trigon skal bruge 35 millioner kroner til projektet, men derudover er der afsat fem millioner kroner til rådgivere og øvrige udgifter. Projektet løber således op i 40 millioner kroner. Det har derfor været nødvendigt at finde fire millioner kroner ekstra i forhold til budgettet på 36 millioner kroner.

- Det lykkedes heldigvis også, og det er netop vilje, som har kendetegnet projektet, som reelt begyndte helt tilbage i november 2011, sagde formand Peter Conradsen fra Elite Nord Frederikshavn A/S.

Frederikshavn Kommune bidrager med 21 millioner kroner, mens de resterende 19 millioner kroner kommer fra følgende private investorer:

Uggerhøj
Chrisfish
Scanel
NS System Holding Aps
Bent Sørensen
P. Conradsen
Trigon

Peter Conradsen rettede også en stor tak til Nordjyske Bank og Frederikshavn Kommune.

- Flere gange undervejs så det ud til, at det ikke lykkedes, men vi blev ved med at hænge fast i bordkanten, og nu står vi med et flot projekt, som alle brugere herude kan være stolte over. Vi håber, at Frederikshavn tager godt imod det, og at vi vinder guld i april, smilte Peter Conradsen.

Der bliver plads til 4.000 tilskuere, heraf 750 siddepladser - fordelt på 300 til Erhvervsklubbens medlemmer og 450 til resten af publikum (som i dag kun har 250 siddepladser).

White Hawks kommer fremover til at angribe to gange mod nord, hvor der kommer en ny stor tribune med lutter ståpladser.

Cafeteriet flyttes ned mellem de to haller. Det bygges i beton af brandhensyn. Der bliver plads til godt 200 personer i cafeteriet, hvorfra der bliver udsigt til begge haller. Der kommer desuden en handicap-elevator, så handicappede kan komme op på første sal. I stueetagen under cafeteriet kan halpersonalet glæde sig til bedre forhold.

I østsiden laves der flere siddepladser. Stolperne forsvinder naturligvis, og tribunen bliver mere stejl, så publikum kommer til at se meget bedre.

Forholdene for Erhvervsklubbens medlemmer forbedres også med større lokaler og flere siddepladser. Og i stueetagen mod vest laves der også et nyt omklædningsrum, kontor og plads til en eller flere butikker.

Trigon er hovedentreprenør og kommer blandt andet til at samarbejde med følgende underleverandører:

DS Stål
Gandrup Element (beton)
Strandby El-Teknik
Kingo Karlsen (nedrivning)
Oscar Petersen & Søn
Malerfirma Emmering
Nordjysk Luftteknik

Den nye hal bygges i stål. Den bliver firkantet og 12,5 meter høj. Det er en halv meter højere end i dag, men den vil ifølge Karl Erik Slynge opleves højere og mere rummelig.

- Der var ønsker for langt over 50 millioner kroner, så projektet er hele vejen igennem et kompromis. Vi genbruger derfor også så meget som muligt. Det gælder eksempelvis fundamentet for buerne og ventilationsanlægget, oplyste Karl Erik Slynge.

Mogens Brag, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget, havde sammen med Peter Conradsen fornøjelsen af at save en af de rådne limtræsbuer over.

- Jeg vil gerne rose det samarbejde, som vi fra kommunens side har haft med Elite Nord Frederikshavn. Der har været en lyst og vilje til at arbejde frem mod et fælles mål, som vil glæde rigtigt mange mennesker det næste halve århundrede. I fandt også fire millioner kroner yderligere her til sidst. Det har vi fra kommunens side stor respekt for. Det er fantastisk flot arbejde, sagde Mogens Brag.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Tom Jensen

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close